fredag 29 mars 2024

Edda Headshot - Peter Westberg

Titel: Edda Headshot 
Författare:
Peter Westberg
Språk:
Svenska
Serie:
Edda Headshot #1
Antal sidor:
239
Utgiven:
Maj 2023
Finns hos:
Bokus/Adlibris

Beskrivning från Goodreads:
Man blir aldrig för gammal för att pröva på nya saker. Edda är vilsen och tycker att livet känns rätt trist sedan hennes make Hans gick bort ett år tidigare. Vardagen tillbringas till största del tillsammans med pudeln Hendrix. Barnbarnet Isak är lagkapten för e-sportlaget Fragrz, som är ett av landets främsta i det populära spelet Counterforce. Isak ställs inför ett jobbigt val när en av medlemmarna och tillika en av hans bästa vänner agerar på ett sätt som förstör för hela laget. Under en familjemiddag hemma hos dottern Sofia erkänner Edda att livet som åttioårig änka känns ganska tomt.


Då får Isak en idé. Kan hon inte tänka sig att fylla en del av tomrummet med e-sport? Till en början skrattas saken bort, men ett frö växer inom Edda, som trots allt lovat sig själv att vara öppen för om inte allt så åtminstone en hel del. Så länge det inte är olagligt, farligt eller olagligt dyrt. Och till allas förvåning är Edda en naturbegåvning i spelet. Edda_Headshot är född.


En stor chans till framgång för Isak och Fragrz dyker upp när IOK, Internationella Olympiska Kommittén, annonserar överraskande nyheter: Nästa OS kommer att innefatta e-sport, med tävlingar i bland annat spelet Counterforce. Vilka som får chansen att representera Sverige ska avgöras i en tävling mellan landets bäst rankade lag ...

Kommentarer:
Edda Headshot är första delen i serien om Edda och oj vilken härlig bok detta var! Det var en riktigt fröjd att läsa och jag älskade Edda som karaktär, jag menar, hur cool är hon inte? Jag hade gärna haft en Edda i min familj.

Jag som har spelat lite dataspel förut tyckte det var så roligt att få läsa om Edda och allt spelande. Det var också så fint att läsa om vänskapen mellan karaktärerna och att det går att vara vänner oavsett ålder. Edda blev som en extra mormor till hela sitt lag och det var bara så fint.

Boken är både charmig och mycket underhållande, men utan att vara så där ”typsisk” underhållande på något sätt. Dialogerna var riktigt härliga och jag hade verkligen en underbar läsupplevelse. Jag är oerhört glad att det finns en del två ute nu och den tänker jag läsa väldigt snart, för jag behöver mer av Edda helt klart! 

Edda Headshot är en bok jag skulle rekommendera till alla att läsa, den är bara så otroligt bra! GG till Peter Westberg.

Betyg 9/10


Tack till Southside Stories för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Aldrig dit igen - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Aldrig dit igen  Författare: Ida Ömalm Ronvall Språk: Svenska Serie: BAM #2 Antal sidor: 129 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Boku...