söndag 24 mars 2024

Europa Pandemus - Peter Westberg

Titel: Europa Pandemus 
Författare:
Peter Westberg
Språk:
Svenska
Serie:
Europa compendium #1
Antal sidor:
372
Utgiven:
Juli 2019
Finns hos:
Bokus/Adlibris


Beskrivning från Goodreads:
En fredagsnatt i maj slocknar plötsligt all kommunikation mellan Spanien och omvärlden efter rapporter om en serie attacker som verkar kopplade till varandra. I Spanien vaknar folket upp till en levande mardröm när det visar sig att en livsfarlig smitta, som gör folk aggressiva och okontrollerbara, börjat spridas som en löpeld.


När nyheter om katastrofen når ut gör grannländerna vad de kan för att försöka hindra smittan från att spridas över gränserna, men hur kontrollerar man horder av flyende människor? Vad händer när samhället kollapsar? Vad är människor villiga att göra för att rädda sig själva?


I Europa Pandemus får vi följa en kamp för överlevnad i en värld som plötsligt kastats in i ofattbart kaos. En värld där det står klart att hotet inte enbart utgörs av de smittade

Kommentarer:
Jag har länge velat läsa något av Peter Westberg och varit nyfiken på just Europa Pandemus och när jag hittade den på bokrean tvekade jag inte att köpa den och läste den kort därefter.

Oj vilken bladvändare denna var, jag läste ut på en dag och kunde verkligen inte lägga den ifrån mig. Handlingen var otroligt spännande och hade ett högt tempo hela tiden. Vissa scener var väldigt råa och blodiga men det är ju en ändå en zombie bok så det hör ju liksom till. Handlingen fokuserar ändå inte bara på det våldsamma utan mycket handlar om relationer och att karaktärerna får hjälpa varandra att överleva i denna mörka värld. Det finns mycket medmänsklighet i allt.

Det märktes att författaren har lagt ned mycket tid på karaktärerna för varje karaktär är väldigt unik och har samtidigt sin egen bakgrund,vilket var något jag uppskattade. Det enda var att jag inte riktigt vågade börja tycka om en karaktär för jag var lite rädd att just den karaktären skulle dö för man visste aldrig vem som skulle överleva eller dö i denna bok.

Slutet lämnade mig med en stor längtan efter att få veta mer, och jag blev så glad när jag fick reda på att det finns en till bok och den ska jag läsa snart!

Betyg 8/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Aldrig dit igen - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Aldrig dit igen  Författare: Ida Ömalm Ronvall Språk: Svenska Serie: BAM #2 Antal sidor: 129 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Boku...