onsdag 15 maj 2024

Aldrig dit igen - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Aldrig dit igen 
Författare:
Ida Ömalm Ronvall
Språk:
Svenska
Serie:
BAM #2
Antal sidor:
129
Utgiven:
Mars 2024
Finns hos:
Bokus/Adlibris

Beskrivning från Goodreads:
Barbro, Ayla och Mimmi har startat en serietidning - BAM! När de läser om en serietävling blir de eld och lågor - tänk om de vinner! Första pris är en resa till en seriefestival och när tjejerna har skickat in sitt bidrag håller de tummarna.


När Ayla får veta att festivalen är i hennes gamla hemstad får hon panik. Plötsligt vill hon inte alls vinna! Hon vill absolut inte åka tillbaka till Norrköping! Då kanske hennes hemlighet avslöjas, nämligen den att hon blev mobbad på sin gamla skola. Vad skulle hennes nya vänner säga om de visste, tänk om de inte vill fortsätta vara kompis med henne? Samtidigt vill hon förstås att det ska gå bra för deras tidning. Det känns som att hur det än blir, så blir det fel.


Kommentarer:
Aldrig dit igen är andra delen i serien om vännerna Barbro, Ayla och Mimmi och är skriven för barn mellan 9-12 år och jag tyckte så mycket om den här boken.

Karaktärerna kändes så verklighetstrogna och jag tror det är lätt för många barn att känna igen sig i dem. Boken handlar mycket om vänskap och mobbning och den tog upp sådana ämnen på ett bra sätt. Jag är väldigt förtjust i författarens språk och jag blev helt klart fängslad av berättelsen. Jag har inte läst den första boken i serien men den vill jag verkligen läsa efter denna.

Aldrig dit igen bjöd på en väldigt fängslande läsupplevelse och det är en bok jag varmt kan rekommendera! 


Betyg 8/10


Tack B. Wahlström för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Aldrig dit igen - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Aldrig dit igen  Författare: Ida Ömalm Ronvall Språk: Svenska Serie: BAM #2 Antal sidor: 129 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Boku...