fredag 31 maj 2024

Nelly säger nej - Sabine Mickelsson

Titel: Nelly säger nej
Författare:
Sabine Mickelsson
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
20
Utgiven:
April 2024
Finns hos:
Bokus/Adlibris


Beskrivning från Adlibris:
Idag är det Nellys födelsedagskalas, hurra!Det vankas tårta och presenter, men måste man tacka med pussar och kramar? Vad händer om man inte vill kramas?

En färgglad bok om samtycke där både barn och vuxna får öva på att sätta och respektera gränser. 


Med den här berättelsen vill Sabine Mickelsson bidra till att vi får samtycke att fungera i vardagen och slipper den problematik som fortsättningsvis existerar, där ett av tre barn får sina gränser korsade. För att vi ska lyckas med detta behövs också den vuxna läsarens förståelse. Sabine Mickelsson hoppas med andra ord att berättelsens budskap ska vara av betydelse även för den som högläser.

Kommentarer:
Nelly säger nej är en barnbok för barn i åldern 0-3 och jag tror att många barn (och vuxna) kan uppskatta denna bok mycket. Jag har tidigare läst andra böcker av författaren och när jag fick reda på att hon skrivit en ny barnbok blev jag väldigt nyfiken på den. 


Bokens budskap är tydligt och mycket viktigt, nämligen samtycke och att barn inte behöver krama alla vuxna som ber om en kram bara för att man fyller år. Boken är skriven på rim och det var väldigt trevligt och gjorde som sagt att budskapet kom fram.
Illustrationerna är i denna bok är också helt fantastiska och tillförde mycket till läsupplevelsen.

Nelly säger nej är en väldigt fin liten barnbok som jag kan varmt kan rekommendera! 


Betyg 7/10


Tack till författaren för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av oss kommer dö ung - Astrid Billengren

Titel: En av oss kommer dö ung  Författare: Astrid Billengren Språk: Svenska Serie: - Antal sidor: 396 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: B...