tisdag 14 maj 2024

Skräckslottet - Tobias Söderlund

Titel: Skräckslottet
Författare:
Tobias Söderlund
Språk:
Svenska
Serie: 
Spökhunden Buster #6
Antal sidor: 108
Utgiven:
April 2024
Finns hos:
Bokus/Adlibris


Beskrivning från Goodreads:
Ellens mamma ska ha fest för att fira sin nya bok, och inte var som helst, utan på ett riktigt spökslott! Ellen, som har fått nog av hemsökta ställen, vill helst stanna hemma. Men som tur är ska Lorraine följa med - och Buster förstås.


Det dröjer inte länge förrän Ellens oro blir verklighet. Det verkar mycket riktigt finnas ett spöke på slottet. Det konstiga är bara att Buster inte reagerar på det. Inte ens när Ellen ber honom att spöksöka. Och plötsligt är Buster borta.


Kommentarer:
Skräckslottet är den sjätte och avslutade (tyvärr) delen i serien om spökhunden Buster och oj vilken bra avslutning detta var!

Detta är en serie för barn i åldern 6-9 år men jag har verkligen uppskattat dessa böcker i vuxen ålder. Jag har nu läst varje bok av Tobias Söderlund och tyckt om alla väldigt mycket. Språket är fängslande och karaktärerna har man som läsare nu lärt känna. 

Handlingen var precis som i det tidigare böckerna, full av spänning och kusligheter och såklart med fantastiska illustrationer av Stef Gaines som gör läsupplevelsen helt otrolig. Det är inte bara spänning i dessa böcker utan böckerna lyfter även upp lite viktiga ämnen som t.e.x sjukdom och döden och det görs på ett väldigt bra sätt tycker jag. Sedan bjuder handlingen på ett högt tempo och jag tyckte om varenda sida när jag läste. Nu blir det att längta till något nytt av Tobias Söderlund! 

Den här serien vill ni inte missa, det är spännande serie för både barn och vuxna!

Betyg 8/10


Tack Rabén & Sjögren för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Trial of the Sun Queen - Nisha J. Tuli

Titel: Trial of the Sun Queen  Författare: Nisha J. Tuli Språk: Svenska Serie: Artefacts of Ouranos #1 Antal sidor: 324 Utgiven: Maj 20...