lördag 7 maj 2016

Ormens skugga - Rick Riordan

Titel: Ormens skugga
Författare:
Rick Riordan
Språk:
Svenska
Serie:
Kane-krönikan #3
Antal sidor:
456
Utgiven:
Mars 2016
Förlag:
Modernista


Beskrivning från Goodreads:
Det är kaos på jorden, och det är kaos i syskonen Carter och Sadie Kanes tillvaro. Ormguden Apep har brutit sig lös från sina bojor och hotar att förstöra jorden på bara tre dagar. Varken magikerna eller gudarna vet vad de ska göra för att stoppa Apep - och nu börjar gudarna dessutom försvinna, en efter en.
Walt, en av syskonens pålitliga medhjälpare, håller bokstavligen på att förlora sina krafter. Och Zia är fullt upptagen med att passa den numera gaggige solguden Ra och hinner inte hjälpa till över huvudtaget.


Det finns egentligen bara ett sätt att stoppa ormen - men det är så invecklat och farligt att både Carter och Sadie riskerar att stryka med på kuppen...

Kommentarer:
Ormens skugga är den tredje och sista delen i Kane-krönikan och de andra böckerna i serien har varit spännande, action fyllda och väldigt underhållande och Ormens skugga är definitivt inget undantag.

Precis som i de tidigare böckerna hamnar Carter och Sadie i flera galna situationer som de ska lyckas ta sig ut ur, och träffar de inte massa konstiga djur så är det något annat galet som händer, och Ormens skugga är som sagt precis lika underhållande som de tidigare böckerna, och dessutom förekommer det även lite kärlek på sidan av, och det är ju aldrig fel heller.

Vad jag verkligen gillar med den här serien är att det inte förekommer en enda tråkig stund och fantasin får verkligen flöda, och det gör det till en härlig läsupplevelse!
Jag gillar verkligen Carter och Sadie, de har verkligen vuxit och utvecklas och deras syskonrelation blir bara bättre och bättre, även om de fortfarande retas med varandra men de hör ju till.
Jag gillar även alla bi-karaktärerna, och en av dem är min favoritkaraktär nämligen Kattgudinna Bast som är så otroligt rolig och gör allting katt relaterat.

Ormens skugga var verkligen en bra avslutning på serien och jag rekommenderar verkligen den här serien till alla som vill ha ett spännande och underhållande äventyr fullt av fantasi, magi och mytologi!

Betyg 8,5/10 

Tusen tack till Modernista för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Månadssammanfattning: Juni 2020

113. Ödesmark - Stina Jackson  114. Morigan Crows magiska förbannelse - Jessica Townsend  115. Renoveringsobjetken - Elin Åhman Owetz ...