måndag 3 oktober 2016

Stolen Songbird - Dannielle L. Jensen

Titel: Stolen Songbird
Författare:
Danielle L. Jensen
Språk:
Engelska
Serie:
The Malediction Trilogy #1
Antal sidor:
469
Utgiven:
April 2014Beskrivning från Goodreads:
For five centuries, a witch’s curse has bound the trolls to their city beneath the mountain. When Cécile de Troyes is kidnapped and taken beneath the mountain, she realises that the trolls are relying on her to break the curse.

Cécile has only one thing on her mind: escape. But the trolls are clever, fast, and inhumanly strong. She will have to bide her time…

But the more time she spends with the trolls, the more she understands their plight. There is a rebellion brewing. And she just might be the one the trolls were looking for...

Kommentarer:
Stolen Songbird är en bok som jag hade sett lite recensioner på här och där och när jag såg den inne på en bokhandel i somras så bestämde jag med för att köpa hem den och ge den en chans för jag var väldigt nyfiken på den, och den visade sig vara väldigt bra!

För det första så är många av karaktärerna i Stolen Songbird troll, och det var inget som jag hade stött på tidigare, och trollen är alltså inga små stentroll eller stora monster utan de är andra sorters troll så att säga,  och alla hade olika personligheter, och jag tyckte att det var så intressant!
När vi ändå pratar om trollen så är en av karaktärerna prinsen i Trollus, Tristan, och han var så charmig och irriterade på samma gång, men jag gillade honom nästan direkt, och om ni tror att trollen är fula så stämmer det inte alls på Tristan…
Tristan växte även och han visade sig vara väldigt omtänksam och smart också. 

Sedan har vi Cécile som är huvudkaraktären, och hon var musikalisk som jag alltid gillar, och sedan var hon även väldigt modig, godhjärtad och jag gillade även henne.
Relationen mellan Tristan och Cécile gillade jag också, speciellt med tanke på att de nästan hatade varandra i början och det är något som jag alltid tycker om eftersom att då får romansen ta tid istället för att blir på en gång så att säga. 

Stolen Songbird var mycket bättre än jag trodde, det var en härlig fantasy bok med en spännande handling, en unik värld, och väldigt bra och intressanta karaktärer och eftersom slutet var väldigt spännande ser jag fram emot att läsa uppföljaren Hidden Huntress inom en snar framtid! 

Citat:
“They aren't ugly." I bit my lip, trying to find the right words. "more like beautiful things that have had the misfortune of being broken.”

Betyg 8/10

2 kommentarer:

  1. Jag gillade också den här när jag läste den, men har tappat suget helt på att läsa uppföljarna. :/ Så jag ser fram emot att höra vad du tycker om Hidden Huntress sen. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Okej, ja det är lätt hänt! Jag hoppas det inte dröjer allt för länge innan jag fortsätter med serien för slutet var väldigt spännande :)

      Radera

En av oss kommer dö ung - Astrid Billengren

Titel: En av oss kommer dö ung  Författare: Astrid Billengren Språk: Svenska Serie: - Antal sidor: 396 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: B...