onsdag 13 december 2017

Grace - Anthony Doerr

Titel: Grace 
Författare:
Anthony Doerr
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
467
Utgiven:
Oktober 2017
Finns hos:
Bokus/Adlibris

Beskrivning från Adlibris:
Meteorologen David Winkler drömmer sanndrömmar. En natt ser han hur han kommer att möta kvinnan i sitt liv och kort därefter slår det in. Men lyckan är kort. Efter att dottern Grace föds får David en föraning om att han bär skuld till att hon drunknar i en översvämning.

När ett ihållande regn hotar deras hem flyr han landet i förhoppningen att rädda dottern.

Först tjugofem år senare vågar han sig tillbaka. Men utan ett enda livstecken från frun eller dottern vet han inte om han kommer att finna någon av dem i livet. 


Grace är en roman om kärlek, förlust och hur långt rädslan kan driva en människa. Det är en lyrisk skildring av vad tiden gör med våra liv och om naturens farliga men oemotståndliga krafter.

Kommentarer:
Jag läste Ljuset vi inte ser av samma författare och jag älskade den så jag hade väldigt höga förväntningar på Grace och tyvärr levde inte Grace upp till mina förväntningar även om jag tyckte om den.

Språket var det som jag tyckte mest om, vissa delar kändes helt magiska pågrund av det vackra språket men jag hade lite problem med huvudkaraktären David Winkler, jag blev så fursterad på honom i vissa sammanhang och det gjorde att jag hade lite svårt att koncentrera mig på handlingen istället.
Samtidigt kan jag undra om det däremot var ett sätt för
författaren att visa hur långt rädsla kan driva en? Det är bara en fundering,  men tyvärr räckte inte det för att få mig att gilla David.
Det jag gillade med David dock var att han var så intresserad av snö och väder, det var väldigt intressant att läsa om. 

Tempot var långsamt, och om jag hade tyckt mera om huvudkaraktär hade det inte gjort någonting men eftersom jag hade lite problem med honom så var vissa delar lite för långsamma för min smak. 
Handlingen var gripande och med det vackra språket så var det en härlig blandning, och som sagt, hade jag tyckt om David så hade Grace blivit en ny favorit men tyvärr blev det inte så.
Även om jag inte tyckte att Grace var lika bra som Ljuset vi inte ser så var den forfarande en bra bok och jag hoppas Doerr kommer skriva fler böcker för jag vill mer än gärna läsa mer av honom!

Betyg 6,5/10


Tusen tack till Bookmark förlag för recensionsexemplaret! 

2 kommentarer:

  1. David var verkligen frustrerande ibland! Håller med om att språket är otroligt vackert och hoppas på mer från författaren :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hehe, ja visst var han? Ja vi får hoppas att fler böcker kommer :)

      Radera

Den hemliga gästen - Nita Prose

Titel: Den hemliga gästen  Författare: Nita Prose Språk: Svenska Serie: Molly Gray #2 Antal sidor: 298 Utgiven: Januari 2024 Finns hos...