måndag 16 juli 2018

Allt det vackra är inte förstört - Danielle Younge-Ullman

Titel: Allt det vackra är inte förstört 
Författare:
Danielle Younge-Ullman
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
434
Utgiven:
Oktober 2017
Finns hos:
Bokus/Adlibris
Beskrivning från Goodreads:
Som barn reste Ingrid över hela Europa tillsammans med sin mamma, operasångerskan Margot-Sophia. Men när den talangfulla sångerskan förstör sina stämband får karriären ett abrupt slut. I ett försök att gå vidare flyttar de hem till Kanada igen. Men minnet av det som gått förlorat är fortfarande smärtsamt närvarande.

Ingrid lovar sin mamma att hon ska delta i ett överlevnadsläger ute i vildmarken, för att bevisa att hon är mogen nog att på egen hand flytta till London för att plugga musik. 

Men allt är inte som det verkar, och Ingrid måste räkna ut varför hon egentligen är på lägret, och den egentliga orsaken till att musiken försvann ur deras liv.

Kommentarer:
Allt det vackra är inte förstört hade jag inga större förväntningar på innan jag läste den, och jag vet ärligt talat inte om jag hade plockat upp den om inte jag hade fått hem den som glad överraskning från förlaget, och jag är tacksam för att jag fick hem den för, wow vilken bra bok det här var! Jag älskade den och den är helt klart en ny favorit.

Det tog inte många sidor innan jag blev helt fast, och det berodde mycket på det otroligt vackra språket och sedan har vi karaktärerna som allihopa var så trovärdiga.
Boken utspelar sig en större del i vildmarken i Kanada och beskrivningarna av det var hur bra som helst. Vi får följa ett gäng  ungdomar var så olika varandra och så komplexa och det var så härligt att få följa dem på deras äventyr i vildmarken som inte alltid var så lätt.

Huvudkaraktären Ingrid tyckte jag så mycket om. Hennes personlighet var helt underbar och det var många gånger jag log åt hennes humor och sarkastiska kommenterar som var så roliga. Det var också många tillbaka blickar och det gjorde att man lärde känna Ingrid så bra, och det gillade jag verkligen.

Allt det vackra är inte förstört är den perfekta blandningen mellan humor, allvar och psykisk ohälsa och jag kan varmt rekommendera den till alla, bara läs den!

Betyg 9/10

Tusen tack till LavenderLit för recensionsexemplaret! 

4 kommentarer:

 1. En av mina kollegor tyckte om den här så jag är lite nyfiken på att läsa den :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du gillar den om du läser den! :)

   Radera
 2. Åh, jag har gått och tummat på den här så många gånger och varit sugen men liksom inte fått någon känsla för den när jag läst baksidan. Men jag vet ju att Lavender Lit aldrig gör mig besviken. Nu ska jag absolut, utan tvekan, införskaffa den. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att höra! Hoppas du kommer tycka om den! :)

   Radera

Födelsedagen - Sofie Sarenbrant & Carina Bergfeldt

Titel: Födelsedagen Författare: Sofie Sarenbrant & Carina Bergfeldt Språk: Svenska Serie: Frida von Engen#1 Antal sidor: 336 Utgive...