måndag 9 juli 2018

Demonviskaren - Lovisa Wistrand

Titel: Demonviskaren 
Författare:
Lovisa Wistrand
Språk:
Svenska
Serie:
Alvblodstrilogin #2
Antal sidor:
464
Utgiven:
Maj 2018
Finns hos:
Bokus/Adlibris

Beskrivning från Adlibirs:
Svek. Lögner. Olycklig kärlek. Och en uråldrig ritual som kräver blod och offer.
Iszaelda måste återuppväcka Akares. Tillsammans med Acranta ger hon sig in i dödsvärlden Saxx för att finna honom. Ett kvickt uppdrag blir en härva av missförstånd och faror; tillfångatagna av dödsguden Maevux måste de göra allt för att överleva. En arkaisk ceremoni, demoner, en jakt på sanning och ett hav av blod. Var är Akares?
Keelan vet att förhållanden mellan alv och drake är lika med dödsstraff. Ändå blir han förälskad i någon han aldrig borde ha tittat åt. Känslorna leder honom till våghalsiga beslut till häxor, lögner och de mystiska dimmorna i Eytherthlarn. Snart finner han sig fångad under en fruktansvärd förbannelse.
Vad gör man när allt känns som mörkast? När ens egen kropp börjar förändras och ens blotta närvaro är en fara för andra? Och när man gjort något så hemskt, att ingen någonsin får veta.”

Kommentarer:
Demonviskaren är uppföljaren till Drakviskaren som jag läste i början på året, och jag har lite blandade känslor inför Demonviskaren.
Handlingen var både spännande och fartfylld från början till slut, och jag ville hela tiden vet vad som skulle hända!

Något annat jag gillade var att boken är inte bara skriven ur huvudkaraktären Izaeldas perspektiv utan vi får även läsa ur bland annat  Keelans och Naeva, och även lite ur Nyxs perspektiv, vilket gjorde att man lärde känna de karaktärerna ännu mer.
Nyx var min favoritkaraktär i  i Drakviskaren och hon var min favorit i den här boken med, även om jag tyckte mer om Keelan i den här boken också! Izaelda är en karaktär som jag både gillar och inte gillar, det var flera gånger som jag inte höll med om vissa beslut hon tog.

Det som jag inte tyckte om var framfört allt romansen som jag hade lite problem i Drakviskaren också, och jag hade hoppats på att jag skulle tyckte bättre om det i den här boken, men tyvärr gjorde jag inte det.
Sedan var det en händelse som inträffade som som jag inte tyckte om alls, jag vet inte om jag ska säga mer än så, för jag vill inte heller spolia något, men jag tycker att händelsen kunde ha sköts bättre än vad det gjorde, och jag kan inte bortse från det.

Hade det inte varit för mina känslor kring romansen så hade Demonviskaren fått ett högre betyg, men pågrund av det och en viss händelse så blir det att den får betyget gillar, vilket inte heller är dåligt.

Demonviskaren bjöd på ett spännande äventyr och det ska bli spännande att se hur trilogin kommer att sluta, för jag vill veta vad som kommer hända med alla karaktärerna!

Betyg 6/10

Tusen tack till Whipmedia för recensionsexemplaret! 

4 kommentarer:

 1. Kan du inte maila mig om vilken händelse det var du inte tyckte om? Jag har inte läst boken men har fått höra från en annan jag känner om en sak och jag är nyfiken på om det är samma som du reagerat på!

  SvaraRadera
 2. Låter spännande tycker jag. Jag väntar på Drakviskaren på biblioteket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var mycket spännande, hoppas du kommer gilla Drakviskaren! :)

   Radera

Mohrelda 1 - Lovisa Wistrand

Titel: Mohrelda 1 Författare: Lovisa Wistrand Språk: Svenska Serie: Alvblodstrilogin #4 Antal sidor: 240 Utgiven: September 2023 Finns...