måndag 3 september 2018

Museion - Hans Olsson

Titel: Museion 
Författare:
Hans Olsson
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
256
Utgiven:
Augusti 2018
Finns hos:
Bokus/Adlibris

Beskrivning från Adlibirs:
Programmerarna John och Mikagi har fått i uppdrag att utveckla en AI för informationsinhämtning. De har utvecklat något som överträffar all befintlig teknologi och dess kunskapstörst verkar omättlig. De kallar den för Museion efter lärosätet i Alexandria. Men säkerhetschefen Telomaril har oväntade planer för deras arbete.IT-arkeologen Erik råkar på ett märkligt fynd som snart leder honom in i en härva med militära hemligheter. Det är farligt att snoka där man inte hör hemma och snart inser Erik att han befinner sig i en svårare situation än han kunnat förutse.Antikvariehandlaren Rut får en mystisk förfrågan angående en märklig bok. Nyfiken börjar hon söka efter boken, och mysteriet tätnar då hon försöker få kontakt med ett okänt förlag som kanske har boken i sin ägo.Deras öden är på väg att flätas samman på ett överraskande sätt.

Kommentarer:
När jag fick förfrågan om att läsa Museion av författaren var det handlingen som kändes riktigt lockande eftersom den handlar bland annat om en AI, vilket kändes så spännande att läsa om, så självklart tackade jag ja.
Museion gjorde mig inte besviken, utan handlingen bjöd på mycket spänning och språket var lättsamt vilket gjorde att boken gick fort att läsa.

Vi får följa karaktärerna John, Mikagi, Eirk och Rut och såklart AI:n Museion. Karaktärsbeskrivningarna var skickliga och jag gillade att läsa om alla karaktärerna, även om min favorit av dem var Rut.
Hennes kärlek till böcker och var lätt att känna igen sig själv i, och jag hade gärna läst mera om henne.
Genom hela boken låg det som en mystisk stämning och det fanns en hel del hemligheter som jag hela tiden ville få veta mera om, som t.ex. det mystiska bokförlaget De Röda Alkemisterna förlag, vilka var de egentligen? 

Museion bjöd på en spännande och intressant läsning!

Betyg 6,5/10

Tusen tack till författaren & Zakuli förlag för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den hemliga gästen - Nita Prose

Titel: Den hemliga gästen  Författare: Nita Prose Språk: Svenska Serie: Molly Gray #2 Antal sidor: 298 Utgiven: Januari 2024 Finns hos...