lördag 31 augusti 2019

Lycke - Mikaela Bley

Titel: Lycke 
Författare:
Mikaela Bley
Språk:
Svenska
Serie:
Ellen Tamm #1
Antal sidor:
348
Utgiven:
Mars 2015
Finns hos:
Bokus/Adlibris

Beskrivning från Goodreads:
”Döden, döden, döden …”, viskade Ellen och fingrarna började frenetiskt knäppa. Men det var redan försent. Kranen var vidöppen.

En kall och regnig fredag i maj försvinner 8-åriga Lycke spårlöst från Kungliga Tennishallen i Stockholm.

På TV4, ett stenkast därifrån, vill man vara först med nyheten – om inte annat, skapa nyheten – och kriminalreportern Ellen Tamm får uppdraget att följa fallet.


Ellen blir som besatt av sökandet efter Lycke, som ju längre tiden går känns alltmer hopplöst. Frustrerad över korrumperade poliser, de frånskilda föräldrarnas märkliga beteende och kollegornas gliringar, försöker hon kontrollera sina känslor och hantera situationen professionellt. Men fallet påminner henne alltför mycket om en liknande händelse, en händelse som ligger henne mycket närmare, och hon dras in i en härva fylld av familjehemligheter, lögner och svek som tvingar henne att konfrontera sitt eget förflutna.

Kommentarer:
Lycke är första boken i serien om Ellen Tamm och jag läste den efter att en kompis rekommenderade den och den visade sig vara en positivt överraskning! Jag förstår inte att jag inte hade hört talas om den tidigare för den var minst lika bra som andra deckare som jag har läst.
Handlingen var spännande men utan att bli alltför blodigt eller våldsamt och det är något jag uppskattar.
Karaktärerna var intressanta och jag huvudkaraktären Ellen var lite svår att läsa av så jag ser fram emot att läsa mera om henne i nästa bok.

Lycke blev en positivt överraskning! Rekommenderas varmt!

Betyg 8/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Galleriet vid vattnet - Hanna Blixt

Titel: Galleriet vid vattnet  Författare: Hanna Blixt Språk: Svenska Serie: Leksands-sviten #2 Antal sidor: 303 Utgiven: Maj 2021 Finn...