onsdag 8 april 2020

De dödas dolk - Jenny Töredal

Titel: De dödas dolk 
Författare:
Jenny Töredal
Språk:
Svenska
Serie:
Sagan om Ella #2
Antal sidor:
225
Utgiven:
September 2017
Finns hos:
Bokus/Adlibris
Beskrivning från Bokus:
Den dunkla natten dolde utsikten. Månen lös svagt över den cirkelformade avsatsen som ramades in av stora, kantiga stenar i svart lava. Jag såg två pålar med spetsade huvuden och svalde hårt. Måste få veta vems huvuden som var pålade. Det var därför jag var här. Mitt uppdrag var att vittna om det jag såg. Mot min vilja fortsatte jag framåt. Driven av ett inre tvång. Snittad människohud, tjockt, levrat blod. Flikiga slamsor längs med halsens kant. Vidöppna, döda ögon. Skrikande. Plågade. Ansiktsuttryck förvridna i dödsångest. Jag kräktes. Hulkade och kräktes igen. Kroppen skakade okontrollerat och benen bar mig inte. Jag sjönk ihop på marken och blev sittande. Nu visste jag vems huvuden som var pålade. En kuslig dröm blir inledningen på ett mörkt äventyr. Uråldrig magi måste väckas i kampen mot demonkungen Lord Onekr. Älvkorsets bärare tvingas ut på en resa som kantas av ondska, men även kärlek. Allt ställs på sin spets när kampen fortsätter.

Kommentarer:
De dödas dolk är den andra boken i sagan om Ella och jag tyckte att det var en riktigt bra fortsättning på serien!

När jag läste första boken så önskade jag att det skulle vara lite mer spänning och action och det fick jag i den här boken.
Handlingen var spännande och det var inte en enda tråkig stund och jag kunde inte sluta läsa när jag hade börjat för jag ville hela tiden veta vad som skulle hända!

Karaktärerna har vuxit och de kändes så mänskliga och trovärdiga allihopa. Jag tyckte mer om karaktären Jorund i denna bok, och Ella gillar jag verkligen.
Världen är så intressant och språket var precis som i första boken så målande, vackert och fullt av detaljerade beskrivningar.

De dödas dolk bjöd på en spännande läsning med härliga karaktärer och jag ser fram emot att läsa den tredje och sista boken i serien!

Betyg 7/10

Tusen tack till författaren & Visto förlag för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mytomanen - Sofie Sarenbrant

Titel: Mytomanen  Författare: Sofie Sarenbrant Språk: Svenska Serie: Emma Sköld #8 Antal sidor: 414 Utgiven: Maj 2020 Finns hos: Bo...