söndag 26 april 2020

Djupgraven - Camilla Sten & Viveca Sten

Titel: Djupgraven 
Författare:
Camilla Sten & Viveca Sten
Språk:
Svenska
Serie:
Havsfolket #1
Antal sidor:
334
Utgiven:
Augusti 2017
Finns hos:
Bokus/Adlibris / Omnible 


Beskrivning från Goodreads:
Även om tolvåriga Tuva inte har mycket gemensamt med sina klasskompisar och mest håller sig för sig själv har hon alltid känt sig hemma i skärgården och på Harö, där hon bor. Hon kan alla kobbar, skär och och grund utan och innantill. Men den här hösten har något förändrats. Människor försvinner spårlöst i havet, mörka skuggor böljar under vattenytan och övernaturliga väsen visar sig bland träden...

Kommentarer:
 
Djupgraven är första boken i serien Havsfolket och är riktad mot barn i åldrarna 9-12 men såklart går det utmärkt att läsa den även som vuxen.
Jag tyckte att Djupgraven var riktigt bra! Det var korta kapitel som ofta slutade med cliffhangers som gjorde att man hela tiden ville fortsätta läsa. 


Handlingen var lite långsam ibland men vissa stunder var det spännande och det var fullt av mytologi och övernaturligt. Det var även några gånger som det blev lite kusligt, vilket jag gillade.
Jag gillade också huvudkaraktären Tuva, hon var så modig och smart.

Djupgraven bjöd på en riktigt sträckläsning och det ska bli så spännande att läsa nästa del i serien!

Betyg 6/10Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mohrelda 1 - Lovisa Wistrand

Titel: Mohrelda 1 Författare: Lovisa Wistrand Språk: Svenska Serie: Alvblodstrilogin #4 Antal sidor: 240 Utgiven: September 2023 Finns...