fredag 23 december 2022

Rysare i juletid: nio berättelser - Kerstin Lundberg Hahn

Titel: Rysare i juletid: nio berättelser 
Författare:
Kerstin Lundberg Hahn m.fl.
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
132
Utgiven:
Oktober 2022
Finns hos:
Bokus/Adlibris
Beskrivning från Bokus:
Matti inser för sent att han borde stoppat sin mamma från att öppna den sista julklappen - det som händer sen kommer ge dig mardrömmar.


Linnea är ensam i den gamla herrgården där familjen ska fira jul. Plötsligt får hon syn på en flicka i ålderdomliga kläder utanför fönstret.


Lova tänder eld på Gävlebocken och får sedan besök av en varelse som vill lära henne en läxa. En fruktansvärd förvandling tar sin början.


Aiza, som länge försökt dölja en hemsk hemlighet, firar jul med sin pojkväns familj och får ett paket som ingen av de andra säger sig veta vem det är ifrån.


Adrian tänker skrämma sina småkusiner och köper en gammal getmask så han kan klä ut sig till julbock. På julaftons kväll väntar någon utanför huset, vars ansikte påminner om den där masken. Och den är inte ensam.

Kommentarer:
Rysare i juletid är en antologi med nio stycken berättelser som alla utspelar sig under julen, men alla bjuder på lite kusligheter istället för mysiga stunder. Den är skriven för barn mellan 9-12 år men såklart går den bra att läsas i vuxen ålder också.

Jag tyckte mycket om denna antologi och fångades av många av berättelserna och tyckte att de var lagom läskiga. Berättelserna var korta men lyckades ändå vara fängslande och spännande. Jag älskade också den mystiska stämningen som fanns genom alla berättelser.
Min favorit av dem var nog Tobias Söderlunds berättelse, och den var dessutom läskigast.

Betyg 7/10


Tack till B.Wahlströms för överraskningen! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av oss kommer dö ung - Astrid Billengren

Titel: En av oss kommer dö ung  Författare: Astrid Billengren Språk: Svenska Serie: - Antal sidor: 396 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: B...