torsdag 12 oktober 2017

Mordet på Orientexpressen - Agatha Christie

Titel: Mordet på Orientexpressen
Författare:
Agatha Christie
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
271
Utgiven:
September 2014 (denna utgåva)
Beskrivning från Adlibris:
En rysk prinsessa, en ungersk greve och en svensk sjuksköterska ...

I en av litteraturhistoriens mest klassiska deckare reser en spektakulär skara tillsammans på den exklusiva Orientexpressen från Istanbul till Calais. För en av tågets passagerare ska resan bli den sista. När tåget fastnar i en snöstorm i bergen på Balkan uppdagas ett bestialiskt mord. Ombord i den luxuösa förstaklassvagnen finns lika många misstänkta som resenärer. Men också Hercule Poirot.

Kommentarer:
Jag har gillat alla böcker som jag har läst av Agatha Christie tidigare,och Mordet på Orientexpressen gjorde mig inte besviken utan den når nästan upp till samma nivå som Och så var det bara en som är min favorit.

Tempot var lite långsamt men det gjorde ingenting eftersom det var många karaktärer inblandade och man försökte hela tiden att lista ut vem mördaren var. Jag gillade även att mordet tog på plats på ett tåg, det  gjorde stämningen mer spännande på något sätt.

I Mordet på Orientexpressen får vi ännu en gång träffa Hercule Poirot  som är med i många av Christies böcker och han är en väldigt underhållande karaktär som jag tycker om, och han är minst sagt smart!
Slutet överraskade mig väldigt mycket och som vanligt var jag helt ute och cyklade när det gällde vem mördaren var.

Mordet på Orientexpressen var en jättebra bok och jag förstår varför så många tycker om den,och nu vill jag verkligen se filmen som kommer ut nu i höst.

Betyg 8/10 

Tusen tack till Bookmark förlag för recensionsexemplaret! 

5 kommentarer:

 1. Det är också en av mina favoriter av Christies böcker. På tal om den nya filmen undrar om den kan bli lika bra som den gamla med Greta Garbo i, för den är bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den gamla filmen har jag inte sett, men tror den nya kommer bli bra (mest för att Johnny Depp är med, hehe)

   Radera
  2. Missat att Johynny Depp skulle vara med i den nya, nu blev jag sugen på att se den med.

   Radera
 2. Ja just ja! Det ska komma en ny film. Det hade jag glömt bort :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, i november :) Jag hoppas den är bra, men det tror jag för jag har inte blivit besviken på någon film med Johnny Depp än :)

   Radera

Till hamnen - Jenny Clevström

Titel: Till hamnen  Författare: Jenny Clevström Språk: Svenska Serie: Livet i Skärvik #1 Antal sidor: 319 Utgiven: Januari 2024 Finns ...