torsdag 26 oktober 2017

Ut i det vilda - Erin Hunter

Titel: Ut i det vilda 
Författare:
Erin Hunter
Språk:
Svenska
Serie:
Warriors #1
Antal sidor:
308
Utgiven:
Augusti 2016 

Finns hos: Bokus/Adlibris 

Beskrivning från Goodreads:
Profetian är mystisk, men klanledaren Blåstjärna litar på budskapet från förfäderna. Hotet mot katterna i Åskklanen växer sig nämligen starkare för varje dag som går.

I generationer har de fyra kattklanerna delat upp skogen enligt lagarna som deras förfäder en gång stiftat. Men tiderna förändras och alla respekterar inte längre kodexen som styr krigarkatternas liv. Samtidigt blir den lömska Skuggklanen alltmer aggressiv och stolta krigaredör i de våldsamma striderna mellan klanerna.


En dag vågar sig den nyfikna huskatten Rost ut i skogen och han dras omedelbart in i kampen. Men klarar en vanlig huskatt det hårda livet bland vildkatterna? Harhan styrkan att överleva när han beger sig ut i det vilda?

Kommentarer:
Ut i det vilda är första boken i Warriors serien som jag bara ha hört så mycket positivt om (inte minst från Elin som länge har tjatat på mig att börja läsa serien) och eftersom jag är en riktig kattperson och brukar tycka om böcker som är riktade mot mellanstadieåldern så  tänkte jag att det här är nog en bok för mig, och jag blev förvånad över hur mycket jag tyckte om den!

Jag fastnade för handlingen ganska snabbt och jag tyckte om att man fick följa katten Rost som i början av boken bara var en vanlig tamkatt som gillade att äta och sova, för att sedan hamna i Åsklanen och få namnet Eldtass och få se honom växa otroligt mycket där.
Det var intressant att få lära sig om alla de olika klanerna, och hur det var uppbyggda med deras regler och vilka roller katterna hade. Många av katterna i Åsklanen hade verkligen sina egna personligheter och jag tyckte om flera av dem. Gråtass och Gultand var några av mina favoritkaraktärer.

Ut i det vilda är en bok som också handlar om vänskap, lojalitet och maktspel och såklart bjöd den även på en del action!
Mot slutet blev det väldigt spännande och jag kände direkt när jag hade läst ut boken att jag vill läsa nästa bok i serien nu på en gång.

Ut i det vilda blev en positivt överraskning och boken bjöd på ett riktigt äventyr och jag ser verkligen fram emot att fortsätta med serien för jag vill läsa mera om Eldtass och de andra katterna i Åsklanen!

Betyg 7/10

Tusen tack till Bokfabriken för recensionsexemplaret! 

4 kommentarer:

 1. Men åh vad bra att du gillade den här boken! Jag har den hemma men har inte riktigt känt för den än. Men du har ju bra smak så då kan jag lugnt sätta klorna i den jag också. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack vad snäll du är! Jag hoppas du kommer tycka om den lika mycket som mig :)

   Radera
 2. Och Elin levererar med sina bokrekommendationer som vanligt ;)

  SvaraRadera

Födelsedagen - Sofie Sarenbrant & Carina Bergfeldt

Titel: Födelsedagen Författare: Sofie Sarenbrant & Carina Bergfeldt Språk: Svenska Serie: Frida von Engen#1 Antal sidor: 336 Utgive...