tisdag 31 oktober 2017

Visheten vaknar - Elin Säfström

Titel: Visheten vaknar 
Författare:
Elin Säfström
Språk:
Svenska
Serie:
En väktares bekännelser #2
Antal sidor:
319
Utgiven:
September 2017

Finns hos: Bokus/Adlibris Beskrivning från Goodreads:
Stockholm är fullproppat med tomtar, troll, vättar och älvor. De flesta människor ser dem inte – tack vare Tilda. Det är nämligen hennes ansvar att rådare och människor hålls ifrån varandra. Det är svårt nog i vanliga fall, utan att trollen springer omkring på stan och beter sig som huliganer. Det visar sig att deras stora högtid, Vishetens dag, närmar sig och det går rykten om att den innefattar en förfärlig rit. Tilda måste se till att ingen skadas samtidigt som hon försöker få ordning på känslorna för Hakim och rädda sin vänskap med Imane. Ingenting blir lättare av att en attraktiv vittra behöver Tildas hjälp och att relationen till Natta börjar bli oväntat komplicerad.

Kommentarer:
Visheten vaknar är uppföljaren till En väktares bekännelser som jag läste förra året och tyckte om och jag blev väldigt glad att det kom en uppföljare och jag tyckte ännu mer om den!

När jag började läsa hade jag bara tänkt läsa några kapitel men helt plötsligt var boken utläst.
Jag tror att den gick så fort att läsa berodde mycket på det lekfulla och lite dagboksliknande språket som författaren använt och det kändes precis som att man befann sig i Tildas huvud hela tiden.
Handlingen var mycket spännande och det var åter igen intressant med alla tomtar, vittror och framför allt troll som man fick läsa om.
Det var många gånger som jag satt och små fnissade under läsningen eftersom Tilda bara är är så underhållande att läsa ifrån och alla hennes funderingar kring vänner, kärlek och familj kunde jag mycket väl relatera till även om jag är äldre än vad Tilda är.
Vide och hunden Dumpe är fortfarande några av mina favorit bikaraktär för de är bara så gulliga båda två, och Tildas relation med sin mormor är så fin.

Visheten vaknar var en mycket bra uppföljare som inte bara innehåller äventyr utan det är även mycket fokus på vardagliga problem såsom vänskap och familj och jag håller tummarna för att det inte dröjer alltför länge innan det kommer en bok till för jag läser mer än gärna mera om Tilda och hennes äventyr!

Betyg 7/10

Tusen tack till Gilla böcker och författaren för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Födelsedagen - Sofie Sarenbrant & Carina Bergfeldt

Titel: Födelsedagen Författare: Sofie Sarenbrant & Carina Bergfeldt Språk: Svenska Serie: Frida von Engen#1 Antal sidor: 336 Utgive...