onsdag 15 november 2017

Flickan från tjugotalet - Sophie Kinsella

Titel: Flickan från tjugotalet 
Författare:
Sophie Kinsella
Språk:
Svenska
Serie:
-
Antal sidor:
431
Utgiven:
Februari 2011
Finns hos: Bokus/Adlibris Beskrivning från Goodreads:
Lara har alltid haft en väldigt livfull fantasi. Men nu börjar även hon undra om hon kanske håller på att bli galen. Normala kvinnor hemsöks väl inte av spöken? Men, Lara har fått besök av sin gamla döda släkting tant Sadie - i form av en ung, rättfram Charlestondansande kvinna. Sadie vill ha hjälp att hitta ett försvunnet halsband, utan det kan hon inte lämna jordelivet. Lara har alldeles redan fullt av egna problem - utan döda släktingar - hennes bästa vän och affärskompanjon har rymt och hon har precis blivit lämnad av sin pojkvän. Men när Lara umgås med Sadie händer det spännande och ovanliga saker, Sadie kanske till och med är lösningen på några av hennes problem? Kan två kvinnor från helt olika tider och dimensioner bli vänner, och till och med lära sig något om och av varandra?

Kommentarer:
Flickan från tjugotalet är nog den fjärde boken av Kinsella som jag har läst och den här valde jag även att lyssna på som ljudbok och jag gillade uppläsaren och kan rekommendera att lyssna på ljudboken.
Precis som i Kinsellas andra böcker så var Flickan från tjugotalet väldigt underhållande och det var mycket mer fokus på familj och vänskap än var det var på kärlek, även om det såklart fanns lite kärlek med också, men vad är en Kinsella bok utan kärlek?
Jag tyckte om karaktärerna, speciellt Sadie som var så rolig med alla sina kommentarer och huvudkaraktären Laras karaktärsutveckling var så härlig att få läsa om.

Betyg 7/10

2 kommentarer:

  1. Tror detta är min favoritbok av Kinsella, gillar samspelet mellan Lara och Sadie.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul :) Ja, jag håller med om samspelet mellan dem!

      Radera

Aldrig dit igen - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Aldrig dit igen  Författare: Ida Ömalm Ronvall Språk: Svenska Serie: BAM #2 Antal sidor: 129 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Boku...