tisdag 17 december 2019

Monster Monster: Trollkarlstrollet - Johannes Pinter

Titel: Monster Monster: Trollkarlstrollet 
Författare:
Johannes Pinter
Språk:
Svenska
Serie:
Monster Monster #5
Antal sidor:
104
Utgiven: Augusti 2019
Finns hos:
Bokus/Adlibris 

Beskrivning från Bokus:
Det är Glänteby stadsfest, årets kanske roligaste helg. Invånare samlas i stadsparken för att äta gott och åka olika attraktioner och se på uppträdanden. Men en märklig figur dyker upp: en trollkarl med ett mycket speciellt utseende - han ser ut som ett troll! När detta trollkarlstroll börjar förvandla folk till guldmynt inser Tove, Musse, Charlie, Johanna och Oliver att det dykt upp ett nytt monster i Glänteby.

Kommentarer:
Trollkarlstrollet är den femte delen i Monster Monster serien och jag har inte läst någon av de tidigare delarna men det gick jättebra att hoppa in i serien då det är en liten förklaring med vad som hänt i början av boken. Boken är skriven för barn mellan 6-9 år men det gick alldeles utmärkt att läsa boken som vuxen.

Det var riktigt roligt att få lära känna karaktärerna Tove, Musse, Charlie, Johanna och Oliver och få följa med dem på ett spännande äventyr! Handlingen var spännande och hade hela tiden ett driv framåt.
Illustrationerna var riktigt fina och gjorde läsupplevelsen ännu bättre.

Monster Monster: Trollkarlstrollet bjöd på ett spännande äventyr och jag ser fram emot att läsa nästa bok i serien!

Betyg 7/10

Tusen tack till Egmont Publishing för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Where the Mountain Meets the Moon - Grace Lin

Titel: Where the Mountain Meets the Moon  Författare: Grace Lin Språk: Engelska Serie: Where the Mountain Meets the Moon #1 Antal sidor...