tisdag 18 februari 2020

Stjärnstenen - Fredrik Söderqvist

Titel: Stjärnstenen 
Författare:
Fredrik Söderqvist
Språk:
Svenska
Serie:
Sagan om Aicha #1
Antal sidor:
376
Utgiven:
Januari 202
Finns hos:
Bokus/Adlibris
Beskrivning från Bokus:
Den första skoldagen efter sommarlovet börjar märkliga saker hända i Annelis liv. En städare dyker upp i hennes klassrum och får klassbarnen och den strikta fröken Alvsporre att dansa och tjoa. Hennes pappa och mamma är hemlighetsfulla, och sedan blir det bara värre...


En mäktig trollkarl tar med sig Anneli och hennes lillebror Niklas till den magiska världen Aicha. Där pågår en kamp mellan de goda trollkarlarna och den onda Klodwig. Tillsammans med nya vänner blir syskonen indragna i kampen och det visar sig att Anneli är någon mycket speciell, som har väldigt speciella egenskaper.

Kommentarer:
Stjärnstenen är första boken i fantasy serien Sagan om Aicha
och jag kan börja med att säga att jag fullkomligt älskar omslaget till denna bok, det är så otroligt fint!
Jag fastande fort för världen som författaren byggt upp, den är fantasifull, fängslande och magisk. Det är också drakar, trollkarlar och andra varelser och det var så bra.

Handlingen var spännande och intressant men det var lite långsammare partier. Vi fick då lära känna karaktärerna och jag tyckte om syskonen Anneli och Niklas. Anneli var så smart och Niklas så fin.
Sedan hade vi karaktärerna Tigran, Haidemaria, Raguin som jag också om att läsa om. 

Det var även flera underhållande tillfällen vilket gjorde att jag satt och log.
Språket var målande och detaljerat. Det var lätt att föreställa sig allt som hände.
Jag hade velat ha lite mer spänning, action och oväntade vändningar för att boken ska få ett högre betyg men jag tyckte att Stjärnstenen var bra, och det är inget dåligt betyg det heller.

Stjärnstenen bjöd på en underhållande läsning i en magisk och fängslande värld!

Citat:
Det blev kyligare. Fartvinden bet i ansiktet. Träden blev mindre och detaljerna på marken försvann. Anneli såg sig om. Till höger om dem i mörkret, lika högt som de, skymtade hon siluetten av en drake. De steg vidare, högre och högre, och när de hade kommit så högt att marken under dem endast var ett mörkt gytter, brutet bara här och där av små svaga lampor, så dök månen upp”


Betyg 6/10


Tusen tack till Enma förlag för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Aldrig dit igen - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Aldrig dit igen  Författare: Ida Ömalm Ronvall Språk: Svenska Serie: BAM #2 Antal sidor: 129 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Boku...