söndag 1 mars 2020

Livstjuvarna - Linda Andersson

Titel: Livstjuvarna 
Författare:
Linda Andersson
Språk:
Svenska
Serie:
Livstjuvarna #1
Antal sidor:
368
Utgiven:
Maj 2019
Finns hos:
Bokus/AdlibrisBeskrivning från Bokus:
Vem känner sig egentligen redo för döden när man är sexton år gammal? Inte Mariell i alla fall. När Mariell dör i en bussolycka tillsammans med resten av sitt basketlag kan hon inte skaka av sig känslan av att det inte var meningen. Vilse i dödsriket bestämmer hon sig för att försöka ta reda på vad som egentligen hände. Driven av viljan att ta sig tillbaka till de levandes värld ger sig Mariell ut på en hisnande och farlig resa igenom ett dödsrike där ingenting är vad det utger sig för att vara, och där folk sällan säger hela sanningen förrän det är för sent. Är Mariell verkligen redo att offra evigheten för en livstid?

Kommentarer:
Livstjuvarna är första boken i vad som kommer bli en trilogi, vilket jag är tacksam för så fort jag hade läst ut boken ville jag bara ha mera av världen och karaktärerna! Den här boken var bara så bra, och jag tycker att detta är den perfekta boken att läsa om du inte läst så mycket fantasy förut men är intresserad av att göra det, då det inte är så många karaktärer att hålla koll på och världen är lätt att förställa sig hur den ser ut.

Handlingen tog tag i mig direkt och jag kunde inte sluta läsa för jag ville hela tiden veta vad som skulle hända! Dödsriket var så intressant att läsa om och det påminde inte om något jag läst tidigare, det var udda, helt upp och ned, och även skrämmande.
Jag fick lite Alice i underlandet känsla av denna bok, och då det är en av mina favoritböcker var det så roligt.

Språket var fint och fullt av detaljerade miljöbeskrivningar vilket gjorde att det var lätt att se allting framför sig. Jag hade mer än gärna sett denna bok bli film, det hade varit roligt.
Jag tyckte mycket om karaktärerna, även om jag hade lite svårt för huvudkaraktären Mariell i början men hon växte mycket under bokens gång. Hon var stark, målmedveten och visste vad hon ville.
Jag tyckte även om hennes vänskap med Bibbi, den var så fin.

Livstjuvarna var så spännande, fantasifull  och fängslande och den klättrar upp bland mina favoriter! Rekommenderas varmt!

Betyg 8,5/10

Tusen tack till författaren & Visto förlag för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Aldrig dit igen - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Aldrig dit igen  Författare: Ida Ömalm Ronvall Språk: Svenska Serie: BAM #2 Antal sidor: 129 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Boku...