lördag 24 oktober 2020

Bokskåpets hemlighet - Frida Skybäck

Titel: Bokskåpets hemlighet 
Författare:
Frida Skybäck
Språk:
Svenska
Serie:
-
Antal sidor:
269
Utgiven:
Augusti 2020
Finns hos:
Bokus/Adlibris

Beskrivning från Bokus:
I ett gammalt bokskåp i mormors slitna stuga hittar Rebecka en dagbok och en samling brev från 1940-talet och det visar sig snart att hennes familjehistoria är mer komplicerad än hon trott. Vad är det för mörka hemligheter som hennes älskade mormor Anna har dolt under alla dessa år?


Rebecka har flytt sin trasiga familjesituation och inte träffat sin mamma på flera år, men när mormor hamnar på sjukhus återvänder hon motvilligt till Skåne. I breven och dagboken får en berättelse från andra världskriget liv. Den unga Anna är förälskad i Luca och beredd att riskera allt när han ber henne om hjälp med att smuggla danska judar över sundet, omedveten om att ingripandet kommer att förändra deras liv för alltid. 


Rebecka läser andaktsfullt och inser att hon inte är den enda som behöver försonas med sitt förflutna. Men finns det fortfarande tid nog för familjen att hitta tillbaka till varandra?

Kommentarer:
Jag har läst en bok tidigare av Skybäck och tyckte om den jättemycket och jag hade hört att denna skulle vara ännu bättre, och det var den, jag älskade den här boken! Detta är min favorit av Skybäck, helt klart!

Jag slukade den på en dag för jag kunde inte sluta läsa och jag blev förvånad över hur mycket djup och tunga ämnen det fanns med i den, och det gillade jag verkligen.
Språket var lättsamt och fint och jag älskade de detaljerade miljöbeskrivningarna som fanns med.
När det gäller karaktärerna tyckte jag mycket om Rebecka och att man fick läsa om hennes bakgrund och självskadebeteende. Hon kändes verkligen mänsklig och äkta.
Jag gillade verkligen att få läsa om Anna och hennes ungdomsår, tillbacks blickarna till andra världskriget, och jag gillade relationen mellan Anna och Rebecka.

Bokskåpets hemlighet bjöd på en riktigt sträckläsning och jag älskade den! Rekommenderas varmt!

Betyg 9/10


Tusen tack till LB förlag för recensionsexemplaret! 

1 kommentar:

Trial of the Sun Queen - Nisha J. Tuli

Titel: Trial of the Sun Queen  Författare: Nisha J. Tuli Språk: Svenska Serie: Artefacts of Ouranos #1 Antal sidor: 324 Utgiven: Maj 20...