måndag 1 augusti 2022

Den hemliga operationen - Tobias Söderlund

Titel: Den hemliga operationen
Författare:
Tobias Söderlund
Språk:
Svenska
Serie:
Spökhunden Buster #3
Antal sidor:
101
Utgiven:
Maj 2022
Finns hos:
Bokus/AdlibrisBeskrivning från Goodreads:
Finns det spöken på sjukhuset? Ellens storebror Oscar har hört rykten om det. Medan han är inlagd för operation smider syskonen planer för att ta reda på svaret. Tillsammans med Ellens bästa vän Lorraine ska de smuggla in Buster, för är det någon som kan nosa upp spöken så är det han!


Men allt går inte som planerat. Oscar blir bara sjukare och sjukare. Finns det en koppling mellan hans hälsa och spöket de jagar? Plötsligt är de indragna i ett nytt äventyr - på liv och död.

Kommentarer:
Den hemliga operationen är den tredje delen i Tobias Söderlunds barnbok serie om spökhunden Buster och den var minst lika bra som de andra två böckerna! Boken riktar sig mot barn mellan 6-9 år men såklart går serien lika bra att läsa som vuxen.

Ännu en gång får vi träffa Ella och hennes hund Buster och handlingen var spännande samtidigt som den tar upp allvarliga ämnen som cancer. Det är såklart även lite övernaturligt med, och det gillade jag.
Språket var fint och flöt på bra under läsningens gång, och boken var väldigt lättläst. Illustrationerna var precis som i de tidigare böckerna, väldigt fina och tillförde mycket till läsupplevelsen.

Den hemliga operation bjöd på en härlig läsning och nu blir det att vänta på nästa, för det kommer väl mer? 


Betyg 7/10


Tack till Tobias Söderlund & Ráben&Sjögren för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Aldrig dit igen - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Aldrig dit igen  Författare: Ida Ömalm Ronvall Språk: Svenska Serie: BAM #2 Antal sidor: 129 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Boku...