lördag 17 februari 2024

Det hemliga sällskapet - Camilla Lagerqvist

Titel: Det hemliga sällskapet 
Författare:
Camilla Lagerqvist
Språk:
Svenska
Serie:
Detektiv Tillman #1
Antal sidor:
298
Utgiven:
Januari 2024
Finns hos:
Bokus/Adlibris

Beskrivning från Goodreads:
Ett hemligt sällskap vars medlemmar är beredda att gå över lik för att se till att ingen avslöjar deras hemligheter, en mystisk man som kanske är polisinformatör och kvinnor som slåss för jämställdhet. Det här är första delen i en mysig spänningsserie som utspelar sig under 1920-talet där tre kvinnor bildar en oväntad allians för att hjälpas åt att lösa brott.


Året är 1920 och den unga Ester Tillman är nybliven änka i Uppsala. Äktenskapet var olyckligt och äntligen är hon fri att styra över sitt liv. Hon har en dröm om att arbeta som privatdetektiv, men vet inte om hon vågar ta steget. När hon följer med sin mamma på seans och en av deltagarna under mystiska omständigheter faller från en balkong, får Ester möjlighet att ta sig an sitt första fall.

Kommentarer:
Det hemliga sällskapet är första delen i serien Detektiv Tillman och är en historisk deckare, och en riktigt bra sådan! Ett stort plus för det fina formatet på denna bok också! 
Detta blev den första boken av författaren som jag läste men det kommer inte bli den sista för jag blev definitivt sugen på att läsa mera av henne.

Det märkets att författaren var historiskt påläst och det var otroligt intressant att få läsa om 1920-talets Uppsala. Karaktärerna tyckte jag om, speciellt Ester. Jag hade svårt att lägga boken ifrån mig och hade önskat att jag hade kunnat sträckläsa den. Handlingen var rätt så spännande och otroligt intressant!

Det hemliga sällskapet bjöd på en härlig lässtund och jag kan varmt rekommendera den!

Betyg 7/10


Tack Bazar förlag för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Trial of the Sun Queen - Nisha J. Tuli

Titel: Trial of the Sun Queen  Författare: Nisha J. Tuli Språk: Svenska Serie: Artefacts of Ouranos #1 Antal sidor: 324 Utgiven: Maj 20...