torsdag 21 juni 2018

Happy Food - Niklas Ekstedt & Henrik Ennart

Titel: Happy Food: om hur mat och lycka  hänger ihop
Författare:
Niklas Ekstedt & Henrik Ennart
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
239
Utgiven:
Oktober 2017
Finns hos:
Bokus/Adlibris






Beskrivning från Adlibris:
Epidemin av psykisk ohälsa är en folksjukdom som hänger tätt samman med västerländsk matlagning. I Happy Food ser vi hur det mentala välmåendet går att påverka hemma i köket.

I denna bok guidas läsaren pedagogiskt och underhållande genom den allra senaste medicinska forskningen. Där andra böcker slutar i tarmen, börjar Niklas Ekstedts och Henrik Ennarts revolutionerande exposé just där, eftersom där finns fler nervceller än någon annanstans utanför hjärnan.

Happy Food är en kompanjon i vardagen även utanför köket med handfasta och inspirerande råd. Ennart och Ekstedt navigerar elegant mellan allt från må bra-shoten att starta dagen med och den perfekta antiinflammatoriska burgaren till super-rödbetsjuicen som även fungerar som viagra.

Kommentarer:
Happy Food är en faktabok som jag har läst lite till och från under flera månader, och jag tyckte att boken bjöd på en mycket intressant, inspirerande, och lärorik läsning.
Det är alltid lite svårare att recensera en faktabok tycker jag, men jag kan säga att jag tyckte att Happy Food var en härlig blandning mellan forskningsresultat, fakta och en hel del recept som jag blev intresserad av att prova.

Betyg 6/10

Tusen tack till Bookmark förlag för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kvinnan i kanalen - Anne Stern

Titel: Kvinnan i kanalen  Författare: Anne Stern Språk: Svenska Serie: Barnmorskan i Berlin #1 Antal sidor: 364 Utgiven: Mars 2023 Fin...