måndag 10 september 2018

Den magiska rustningen - Hanna Blixt

Titel: Den magiska rustningen 
Författare:
Hanna Blixt
Språk:
Svenska
Serie: 
Äventyren i Sagofallen #4
Antal sidor:
133
Utgiven:
September 2018
Finns hos:
Bokus/Adlibris



Beskrivning från Goodreads:
Vädret i Sagofallen och Mirroria är helt ur balans. Svarta hästen orsakar översvämningar, som följs av stormar och vulkanutbrott. För att stoppa Svarta hästen och mörkret som breder ut sig, får Sofia och Leo i uppdrag att hitta en magisk rustning. Problemet är att ingen verkar veta var delarna finns.
Kommer världarna gå under, eller kommer Sofia och Leohinna stoppa Svarta hästen i tid?

Kommentarer:
Den magiska rustningen är den fjärde delen i Äventyren i sagofallen och jag har gillat alla böckerna i serien väldigt mycket och jag blev inte besviken av den här boken heller, utan jag tror att detta till och är med är  min favorit i serien! 

Stämningen i dessa böcker är bara så mysig och magisk och handlingen bjöd åter igen på ett härligt äventyr som var både fartfyllt och spännande. Dessutom finns det alltid ett fint budskap i alla böckerna, vilket är riktigt bra!

Karaktärerna tycker man bara mer om för varje bok, både Sofia och Leo är så fina och starka karaktärer båda två, och jag blev väldigt glad för att enhörningen Månstråle var med igen. 
Sedan måste jag åter igen nämna dessa underbara svartvita illustrationer som jag tyckte var ännu finare än förut, vilket jag inte trodde var möjligt.

Den magiska rustningen var en oerhört bra fortsättningen på serien och nu längtar jag bara efter nästa bok!

Betyg 8,5/10

Tusen tack till Bubo förlag för recensionsexemplaret! 

1 kommentar:

Ur askan - Lina Areklew

Titel: Ur askan  Författare: Lina Areklew Språk: Svenska Serie: Ulvöserien #1 Antal sidor: 372 Utgiven: Januari 2021 Finns hos: Bokus ...