onsdag 11 mars 2020

Bergens stjärnor - Jojo Moyes

Titel: Bergens stjärnor 
Författare:
Jojo Moyes
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
430
Utgiven:
Oktober 2019
Finns hos:
Bokus/Adlibris / Omnible 

Beskrivning från Goodreads:
En hisnande, känslostark berättelse om fem enastående kvinnor och deras resa i Kentuckys bergstrakter.1937.
Alice Wright lever ett stillsamt och instängt liv med sina föräldrar i England. Ett frieri från den stilige amerikanen Bennett Van Cleve ger henne hopp om luft under vingarna. Med honom vid sin sida, i exotiska Kentucky, hoppas hon att världen ska öppna sig för henne. Men snart inser Alice att hon är mer instängd än någonsin. Bennett verkar mer intresserad av att träffa sina vänner (utan Alice), och den strängt religiöse svärfadern, ägare till den lokala kolgruvan, anser att en kvinnas plats är i hemmet. Så när staden efterlyser frivilliga kvinnor till att bli ridande bibliotekarier som en del av Eleanor Roosevelts nya satsning på utbildning, anmäler sig Alice entusiastiskt.

Kommentarer:
Bergens stjärnor är den senaste boken av Jojo Moyes och jag har tyckt om nästan allt som jag läst av henne tidigare så jag såg fram emot att läsa Bergens stjärnor, och jag blev inte besviken!

Språket var precis som i Jojo Moyes andra böcker, riktigt fint och målande. Det var även fullt av detaljerade miljöbeskrivningar vilket gjorde att det var lätt att föreställa sig allt som hände.
Handlingen var mysig och boken av full av starka kvinnliga karaktärer,  feminism, och att böcker kan förgylla någons dag, det kan ju inte bli bättre än så!

Bergens stjärnor bjöd på en mysig och fascinerande läsning! Rekommenderas varmt!

Betyg 8/10

2 kommentarer:

  1. Jag har bara läst Livet efter dig av henne och inte varit så nyfiken på någon annan. Men den här låter bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var den verkligen! Hoppas du kommer gilla den :)

      Radera

Trial of the Sun Queen - Nisha J. Tuli

Titel: Trial of the Sun Queen  Författare: Nisha J. Tuli Språk: Svenska Serie: Artefacts of Ouranos #1 Antal sidor: 324 Utgiven: Maj 20...