tisdag 9 februari 2021

Arvtagaren - Camilla Sten

Titel: Arvtagaren 
Författare:
Camilla Sten
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
418
Utgiven:
September 2020
Finns hos:
Bokus/Adlibris





Beskrivning från Bokus:
Eleanors mormor Vivianne mördas. Hon ser mördaren springa från brottsplatsen, men är kliniskt ansiktsblind och när polisen ber henne beskriva mördaren kan hon inte.


Vid bouppteckningen får Eleanor veta att hennes mormor lämnat efter sig en stor herrgård - en herrgård hon aldrig tidigare hört talas om. Tillsammans med sin sambo, sin moster och en advokat åker hon dit en helg för att bekanta sig med sitt arv. Men huset hennes mormor aldrig berättat om döljer flera hemligheter.


Ju mer Eleanor gräver i det förflutna, desto fler frågor väcks. Vem var Vivianne egentligen? Vem kan ha velat döda henne? Och varför ville hon hålla den märkliga herrgården hemlig?


Eleanor söker desperat efter sanningen, men det är någon som verkar vilja hindra henne från att finna den

Kommentarer:

Arvtagaren är en riktig sträckläsnings bok! Det korta kapitlen och språket som hade en härligt driv gjorde att jag inte kunde sluta läsa. Handlingen var också väldigt spännande emellanåt och jag ville hela tiden veta vad som skulle hända. Det var även rappa vändningar och jag gillade det detaljerade miljöbeskrivningarna.


 Miljön var riktigt stämningsfull med den stora gamla herrgården och gjorde det hela lite mer kusligt.
Huvudkaraktären lider av ansiktsblindhet och det är inget jag läst om tidigare så det var otroligt intressant.
Jag kunde inte heller gissa mig till vem mördaren var, vilket alltid är bra.

Tyvärr fastnade jag inte riktigt för karaktärerna så det drar ner betyget, men jag tyckte att Arvtagaren var bra och jag kan rekommendera den!

Betyg 6,5/10


Tusen tack till Nordstedts förlag för recensionsexemplaret! 

1 kommentar:

Berätta en detalj - Malin Tuvesson

Titel: Berätta en detalj  Författare: Malin Tuvesson Språk: Svenska Serie: - Antal sidor: 311 Utgiven: Maj 2022 Finns hos: Bokus / Ad...