tisdag 2 mars 2021

Dunkelstjärnan - Joseph A. Davis

Titel: Dunkelstjärnan 
Författare:
Joseph A Davis
Språk:
Svenska
Serie:
Kampen om Tusenvärld #1
Antal sidor:
278
Utgiven:
September 2020
Finns hos:
Bokus/Adlibris
Beskrivning från Bokus:
Tolvåriga Julia märker direkt att någonting med hennes nya klasskamrat, flyktingpojken Kasir, inte stämmer. Men hon anar inte helt hur annorlunda han är förrän den ödesdigra natten de blir jagade av fruktansvärda levande skuggor.


Tillsammans med hennes lillebror Edvin och en mystisk gubbe som kallas för Trubaduren blir de tvungna att fly genom en magisk portal till Kasirs hemland. Det är en värld av gränslös skönhet där konst blir levande men där allt det vackra håller på att förstöras av skuggorna. Medan Julia och Edvin brottas med ett nytt språk, en ny kultur och okända faror upptäcker de att de har en hemlig koppling till Kasirs värld och att de kanske har makten att rädda den.

Kommentarer:
Jag har tidigare läst böckerna om Markus av Joseph A Davis så när jag fick förfrågan om att läsa Dunkelstjärnan tackade jag givetvis ja och jag tyckte att Dunkelstjärnan var bra! Jag gillade språket som var lättsamt och riktigt fint. Det var dessutom detaljerade miljöbeskrivningar vilket gjorde att det var lätt att föreställa sig hur allt såg ut.

Det var spänning från första stund och det gjorde att jag bara ville fortsätta läsa. Den här boken är också mycket mer än en spännande och fartfylld berättelse, boken tar även upp flera viktiga ämnen som till exempel att hitta sig själv och passa in, och det finns också ett fint budskap som verkligen kom fram. Dessutom finns det jättefina illustrationer i boken som gjorde läsupplevelsen ännu bättre.

Dunkelstjärnan var en fin och mycket tänkvärd bok som jag kan rekommendera!

Betyg 6/10


Tusen tack till författaren för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Födelsedagen - Sofie Sarenbrant & Carina Bergfeldt

Titel: Födelsedagen Författare: Sofie Sarenbrant & Carina Bergfeldt Språk: Svenska Serie: Frida von Engen#1 Antal sidor: 336 Utgive...