torsdag 2 augusti 2018

Eliza och hennes monster - Francesca Zappia

Titel: Eliza och hennes monster 
Författare:
Francesca Zappia
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
399
Utgiven:
April 2018
Finns hos:
Bokus/Adlibris
Beskrivning från Goodreads:
I verkligheten är artonåriga Eliza Mirk blyg, knepig, smart och helt utan vänner.

På nätet är hon däremot en supersuccé: under sitt alias LadyConstellation skriver och ritar hon den otroligt populära serien Monsterhavet som har miljoner fans och läsare.

Eliza kan inte ens föreställa sig att hennes riktiga tillvaro ska kunna mäta sig med den hon lever i på nätet - åtminstone inte förrän den nye pojken Wallace Warland börjar på hennes skola och Eliza inser att den verkliga världen kanske inte måste vara så hemsk ändå.

Men så råkar Elizas alter ego bli avslöjat, varpå allt ställs på spel: hennes serie, hennes relation till Wallace och hela hennes tillvaro.

Kommentarer:
Eliza och hennes monster läste jag på engelska förra året och den blev en av mina favoriter så det var så roligt att få läsa om den på svenska!

Som jag skrev i min recension av boken på engelska så är Eliza en karaktär som jag tyckte att det var lätt att relatera till då  hon spenderade mycket av sin tid online och hade även större delen av sitt umgänge där. Hon var även otroligt kreativ och passionerad och var riktigt bra på att teckna och även om jag knappt kan rita streckgubbar så kunde jag känna igen känslan över att göra något man älskar.

Sedan har vi relationen mellan Eliza och Wallace som jag tyckte om så mycket för de passade så bra ihop och att deras relation började med vänskap för att sedan utvecklas till något mer var bara så fint.
Handlingen var inte heller bara lättsam och fluffig utan det finns mycket mer än så. Boken tar bland annat upp prestationsångest och panikattacker och blandning mellan allt det och det mer lättsamma är bara helt perfekt.
Sedan så älskade jag alla små utdrag ur Elizas webcomic Monster havet och jag önskade att den fanns att läsa för det vore så roligt.

Eliza och hennes monster var minst lika bra andra gången jag läste den och jag kan varmt rekommendera den!

Betyg 9/10

Tusen tack till Modernista för recensionsexemplaret! 

2 kommentarer:

The Apothecary Diaries vol 1 - Natsu Hyuuga

Titel: The Apothecary Diaries vol 1 Författare: Natsu Hyuuga Språk: Engelska Serie: The Apothecary Diaries Antal sidor: 176 Utgiven: De...