torsdag 23 april 2020

Ljusklotets mysterium - Tobias Söderlund

Titel: Ljusklotets mysterium 
Författare:
Tobias Söderlund
Språk:
Svenska
Serie:
Spökkameran #2
Antal sidor:
276
Utgiven:
April 2020
Finns hos:
Bokus/Adlibris
Beskrivning från Bokus:
Ett mystiskt ljusklot, en hemsökt herrgård och ett väsen som lurar i skogen ...


Vanessa är alldeles pirrig inför nyårsresan till Gotland. Tillsammans med Martins familj ska hon och pappa bo på Katthamra gård, som sägs vara hemsökt. Dessutom ska pojkvännen Abbe följa med. Hon tar med sig kameran, den som kan filma spöken, trots varningarna hon fått. Kanske kan hon lyckas fånga ett spöke på film igen och bli Youtube-kändis på riktigt! Men resan blir läskig på ett helt annat sätt än väntat. Under en utflykt till Martebo dyker ett stort ljusklot upp från ingenstans. Och när det försvinner är en ur sällskapet borta. Ingen förstår någonting, men kameran har snappat upp något som alla andra missat …"

Kommentarer:
Ljusklotets mysterium är andra, fristående delen i serien Spökkameran och jag tyckte mycket om Prästgårdens hemlighet när jag läste den förra året så förhoppningarna på denna var rätt så höga.
Den levde helt klart upp till förväntningarna då jag gillade den väldigt mycket!
Jag kunde inte sluta läsa när jag väl hade börjat och det gjorde att jag läste ut boken på några timmar, så bra var den. Det var spänning från första sidan och såklart en hel del kusliga scener.

Jag gillar verkligen karaktärerna i den här serien, allihopa känns så mänskliga och huvudkaraktären Vanessa är verkligen modig. Det var också riktigt intressant att boken utspelade sig på Gotland.

Letar ni efter en bok att sträckläsa och bli lite skrämd så kan jag verkligen rekommendera båda böckerna av Söderlund, och senare i år kommer den tredje boken ut och jag längtar så!

Betyg 8/10

Tusen tack till Rabén & Sjögren för recensionsexemplaret! 

2 kommentarer:

Em - Kim Thuy

Titel: Em  Författare: Kim Thuy Språk: Svenska Serie: - Antal sidor: 156 Utgiven: Mars 2021 Finns hos: Bokus/ Adlibris Beskrivnin...