onsdag 13 januari 2021

Jul igen - Emelie Kempe

Titel: Jul igen 
Författare:
Emelie Kempe (och flera)
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
240
Utgiven:
November 2020
Finns hos:
Bokus/Adlibris
Beskrivning från Bokus:
Mysiga sagor blandas med spännande verk i en härlig, ibland skrämmande, julstämningskompott med 24 noveller.Allt är trångt av mörker och kyla. Som om luften vore komprimerad och förtätad. Välvda väggar i mässing sluter sig om mig i en cirkel.Vid vissa kraftfulla tider på året tunnas väggarna ut och jag kan se ut. I kväll är ett sådant magiskt tillfälle, precis som vid varje jul. GOD JUL!

Kommentarer:
Jul igen är en novellsamling med 24 noveller som passar bra att läsa inför julen och det gjorde jag och det var så mysigt!

Jag gillade att det var en härlig blandning av novellerna, vissa var lite övernaturliga, vissa lite läskiga och vissa var bara mysiga. Det var härligt att läsa av nyblivna författare och författare med egna verk.

Jag gillade språket i alla noveller, det var också flera som hade detaljerade miljöbeskrivningar vilket gjorde att det var lätt att föreställa sig hur allt såg ut.
Jag tyckte om alla novellerna mer eller mindre och min absoluta favoriter var Av eld och is av Sabine Mickelsson,  Blodstenens arvinge av Wilma Sjökvist (denna var min absoluta favorit) och Voldermort, Agda och mormor av Emelie Kempe.

Jul igen bjöd på en härlig läsning och
även om julen är över så kan jag rekommendera att läsa denna!

Betyg 6/10


Tusen tack till Nohiding förlag för recensionsexemplaret! 

2 kommentarer:

  1. Jag älskar noveller och den här hade jag inte hört talas om förut. Tack för tipset! :D

    SvaraRadera

Aldrig dit igen - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Aldrig dit igen  Författare: Ida Ömalm Ronvall Språk: Svenska Serie: BAM #2 Antal sidor: 129 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Boku...