onsdag 6 januari 2021

Nattexpressen - Karin Erlandsson

Titel: Nattexpressen 
Författare:
Karin Erlandsson
Språk:
Svenska
Serie:-
Antal sidor:
218
Utgiven:
Oktober 2020
Finns hos:
Bokus/Adlibris


Beskrivning från Bokus:
Elvaåriga Danja och hennes familj åker till mormor, som de brukar göra i december. Men den här gången är inte allting som det ska. Mormor säger konstiga saker, är glömsk och svamlar om en viktig nyckel utan att berätta var den finns och vad den leder till. När mormor sen försvinner vet inte Danja vad hon ska tro.


Samma natt väcks hon av tågljud från det övergivna tågspåret utanför mormors hus. Det mystiska tåget heter Nattexpressen. Och Danja går ombord ...


Nattexpressen tar med Danja på ett hisnande äventyr där tid och rum följer sina egna regler. Hon sätts på svåra prov och får reda på saker om sina morföräldrar hon inte kunnat ana. Men vart har mormor försvunnit, och kommer hon någonsin tillbaka?


Kommentarer:
Nattexpressen är en adventsbok som tar med läsaren på en resa.
Handlingen var både intressant och spännande och varje kapitel slutade på ett sätt som gjorde att man ville fortsätta att läsa.
Jag riktigt njöt av att läsa den här boken då handlingen var otroligt fantasifull och magisk.
Jag gillade karaktärerna och språket var fantastiskt fint! Jag tror verkligen att denna bok uppskattas både av barn och vuxna.
Illustrationerna var också hur fina som helst och gjorde läsupplevelsen ännu bättre.

Nattexpressen bjöd på en riktigt fängslande och magisk läsning! Rekommenderas varmt!

Betyg 8/10


Tusen tack till Bonnier Carlsen för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Aldrig dit igen - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Aldrig dit igen  Författare: Ida Ömalm Ronvall Språk: Svenska Serie: BAM #2 Antal sidor: 129 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Boku...