onsdag 10 mars 2021

Dotter av jord - Ann-Catrin Mattsson

Titel: Dotter av jord  
Författare:
Ann-Catrin Mattsson
Språk:
Svenska
Serie:
Jordföd #1
Antal sidor:
316
Utgiven:
Mars 2021
Finns hos:
Bokus/Adlibris
 



Beskrivning från Goodreads:
Föreställ dig att du föds med en gåva. En farlig gåva som kommer förändra allt. En hemlighet andra är redo att döda för. Vad skulle du offra för makt? För lojalitet? För kärlek?


Irland 1649. Ailea är inte som andra. Hon ser saker ingen annan ser. Nattens mardrömmar blir ofta sanna. I stugorna viskas det att modern lider av galenskap. När oroligheterna sprider sig över landet beslutar sig Aileas far för att rycka upp sin familj och flytta till Skottland. Där bor Magy, ortens örtahelare, som tidigt förstår att det är något speciellt med flickan. Snart kommer Aileas liv förändras för all framtid och hon kommer finna sig intrasslad i tusenåriga mysterier.


På andra sidan havet, börjar Roderic, brorson till en mäktig spansk överste, sin militära utbildning på krigsskolan i Bologna. Där lär han känna sin mentor, den charmiga Muccio, som gör sitt yttersta för att få fason på sin eldiga lärling. Roderic och Aileas öden är tätt sammanflätade. Mellan dem växer en passion och kärlek, starkare än tid och rum

Kommentarer:
Dotter av jord är författarens debut, och jag måste säga wow vilken debut! Omslaget är dessutom helt fantastiskt och matchade det insidan? Om den gjorde!

Jag vet knappt vad jag ska skriva, men jag älskade den här boken så mycket och sedan jag läste ut den har den vuxit och jag har inte kunnat sluta tänka på den. Den gjorde alltså ett väldigt starkt intryck!
Jag fastnade på en gång för det fina och riktigt målande språket som gjorde att jag inte kunde sluta läsa. Jag läste faktiskt ut boken på en dag, så otroligt fängslande var den!
Handlingen bjöd på spänning och magi och det var hel del oväntade vändningar. Karaktäerna fångade mitt hjärta och jag tyckte så mycket om Ailea och Roderic,både tillsammans och varfö

Dotter av jord bjöd på en riktig magisk läsning och jag säger bara, läs den och låt dig svepas bort! Rekommenderas varmt! 


Betyg 9/10


Tusen tack till författaren för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ur askan - Lina Areklew

Titel: Ur askan  Författare: Lina Areklew Språk: Svenska Serie: Ulvöserien #1 Antal sidor: 372 Utgiven: Januari 2021 Finns hos: Bokus ...