söndag 14 mars 2021

Rådare - Li Ekman

Titel: Rådare 
Författare:
Li Ekman
Språk:
Svenska
Serie:
Berättelsen om Inigo Jones #2
Antal sidor:
307
Utgiven:
Oktober 2020
Finns hos:
Bokus/Adlibris
Beskrivning från Goodreads:
Nästan ett år har passerat sedan Inigo återvände från Gothain, allvarligt skadad av Mordia. Hon har svårt att anpassa sig till livet på Gotland och den väntande studenten. Saknaden efter Danai, Iskander, Emilo och de andra är enorm.


Istället för att förbereda sig inför sommarjobb försöker hon värja sig mot de krafter som drar henne till Gothain. Mot sin vilja tvingas hon tillbaka till den parallella världen och de hon lämnat bakom sig.


Konflikten mellan kungen och rebellerna trappas upp och människorna rustar för det som ska komma. Inigo slits mellan att utmana Mordia i Hellhaim och att stanna hos Iskander på Tjelvars ö. Till slut måste hon göra ett avgörande val som kommer att påverka inte bara henne utan alla som bor i Gothain.


Kommentarer:
Rådare
är andra delen av Berättelsen om Inigo Jones och eftersom jag älskade första boken hade jag en del förväntningar på Rådare och den levde verkligen upp till dessa för Rådare var så otroligt bra! Jag kan inte nog rekommendera den här serien till dig som gillar svensk fantasy, eller fantasy överlag.

Även denna bok bjöd på en riktig sträckläsning och handlingen bjöd på spänning, mer häxor och magi och mycket mer! Det var så intressant att få veta mer om andra häxor än vad vi lärt oss om tidigare och jag gillade att denna bok var lite råare än den första.
Inigo har vuxit mycket som karaktär och hon kändes lite mer självsäker i denna bok.

Det enda tråkiga nu är att jag behöver vänta tills den tredje boken släpps, men då har jag iallafall något riktigt trevligt att se fram emot!

Rådare bjöd på ett välskrivet fantasy äventyr med massor av spänning och jag längtar verkligen efter nästa bok i serien! Rekommenderas varmt!

Betyg 8,5/10

Tusen tack till författaren för recensionsexemplaret! 

2 kommentarer:

  1. Låter som en spännande serie! Älskar ju fantasy så den måste jag verkligen kolla upp. Tack för en bra recension! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas du kommer gilla den om du väljer att plocka upp den! Kan verkligen rekommendera den :D Åh tack!

      Radera

Aldrig dit igen - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Aldrig dit igen  Författare: Ida Ömalm Ronvall Språk: Svenska Serie: BAM #2 Antal sidor: 129 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Boku...