torsdag 4 mars 2021

Solens dotter - Anna Granberg

Titel: Solens dotter 
Författare:
Anna Granberg
Språk:
Svenska
Serie:
Gudablod #1
Antal sidor:
472
Utgiven:
Februari 2021
Finns hos:
Bokus/Adlibris



Beskrivning från Goodreads:
Damiana tror att hon är precis som alla andra. En vanlig ung kvinna, dotter till ett bondepar i riket Gafámia. Men hon bär på hemligheter. Förmågor som skulle få henne bränd på bål om någon visste.


Sandreon är Åskgudens son och har förberetts hela livet inför mötet med Solgudens dotter. Han måste döda henne för att rädda sitt rike och återupprätta balansen. 


Mötet mellan Damiana och Sandreon blir inte som någon av dem förväntat sig. De har all anledning att hata varandra men ju mer de lär känna varandra, desto svårare blir det att förneka de känslor som börjar spira. 


Men profetian är tydlig. En av dem måste dö.

Kommentarer:
Solens dotter är författarens debut och jag måste säga, wow vilken fängslande debut!
Jag blev fångad efter det första sidorna och sedan kunde jag knappt sluta läsa eftersom jag ville veta vad som skulle hända. Det detaljerade miljöbeskrivningarna gjorde att det var lätt att föreställa sig vad som hände och språket var så fint och målande.

Damiana har blivit en av mina favoritkaraktärer då hon är så stark och har sådan kraft. Dessutom älskade jag Damiana och Sandreon tillsamamns. Jag är inte alltid ett sort fan av kärlek i fantasyböcker men i Solens dotter var det bara härligt att läsa om. Deras kemi var så fin.
Handlingen bjöd på spänning och oväntade vändningar och jag visste aldrig vad som skulle hända härnäst. Detta är svensk fantasy när det är som bäst!

Solens dotter fångade mig från första sidan och sedan kunde jag inte sluta läsa! Rekommenderas varmt!


Betyg 8/10


Tusen tack till Seraf förlag för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Europa Pandemus - Peter Westberg

Titel: Europa Pandemus  Författare: Peter Westberg Språk: Svenska Serie: Europa compendium #1 Antal sidor: 372 Utgiven: Juli 2019 Finn...