onsdag 3 april 2024

Aldrig säker - Karin Dahan

Titel: Aldrig säker 
Författare:
Karin Dahan
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
241
Utgiven:
Juni 2023
Finns hos:
Bokus/Adlibris
Beskrivning från Goodreads:
En hisnande bladvändare om vikten av att ta kontroll över sitt liv och våga möta sitt förflutna.


En valborgsmässoafton i Kalmar stadspark förändrar sextonåriga Lauras liv för alltid. Hon blir utsatt för sexuella övergrepp och förövaren försvinner spårlöst. Så fort Laura tar studenten flyttar hon till New York för att börja om och glömma alla hemska minnen.


Tio år senare har Laura skapat sig ett nytt liv i USA. Hon arbetar som marknadsassistent på en framgångsrik reklambyrå och delar lägenhet med sin omtänksamma väninna Meadow. Livet är strukturerat och kontrollerat allt följer hennes livsplan. Men så får hon samtalet som förändrar allt. Hennes mamma har blivit påkörd och ligger i koma. Laura måste resa hem. Det förflutna tränger sig på så fort hon landar. Nu tvingas Laura möta vännerna hon övergav och tonårsförälskelsen Alex som envisas med att dyka upp på de mest oväntade ställena. Men ytterligare en gnagande oro växer. Var hennes mammas olycka verkligen en olycka? Och vad hände egentligen med mannen som förstörde hennes liv?

Kommentarer:
Aldrig säker är författarens debut och denna bok bjöd på en riktigt sträckläsning, vilket var så härligt. Författaren använder ett mycket fint språk och handlingen var spännande, vilket gjorde att jag bara ville fortsätta läsa.

Boken tar upp ett viktigt ämne, nämligen sexuella övergrepp och vi får även läsa lite ur förövarens perspektiv vilket gjorde att man som läsare kom väldigt nära karaktärerna.
Karaktärerna var kanske inte sådana karaktärer jag som jag brukar fastna för, men Laura var ändå en karaktärer jag gillade att få följa och jag kunde riktigt känna hennes rädsla och smärta. Hennes vänskap med sina vänner var också riktigt fin att läsa om.

Aldrig säker är en bok som bjuder på många slags känslor och det är en bok jag inte kommer glömma i första taget.

Betyg 7/10


Tack Stellar förlag för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Trial of the Sun Queen - Nisha J. Tuli

Titel: Trial of the Sun Queen  Författare: Nisha J. Tuli Språk: Svenska Serie: Artefacts of Ouranos #1 Antal sidor: 324 Utgiven: Maj 20...