torsdag 18 april 2024

Den tysta gästen - Clémence Michallon

Titel: Den tysta gästen
Författare:
Clémence Michallon
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
384
Utgiven:
Januari 2024
Finns hos:
Bokus/Adlibris
Beskrivning från Goodreads:
Pulshöjande psykologisk thriller om en seriemördare som lever ett dubbelliv – berättad av dem som står honom närmast: hans 13-åriga dotter, hans flickvän och offret som han har skonat.


I fem år har Rachel kämpat för sin överlevnad, instängd i ett skjul på en bakgård. Hennes fångvaktare, Aidan Thomas, är en snygg, charmerande man som alltid erbjuder andra en hjälpande hand. När hans fru går bort i cancer flyttar han tillsammans med tonårsdottern till en ny bostad - och tar med sig Rachel. Inom henne väcks hoppet om att hon nu ska lyckas fly, men Aidan kontrollerar varje steg hon tar och varje ord hon yttrar. Men då Rachel inser att Aidan har utsett ett nytt offer, bestämmer hon sig för att göra allt för att rädda sitt eget och den nya flickans liv.

Kommentarer:
Den tysta gästen är en psykologisk thriller som jag verkligen tyckte om. Jag varvade att läsa den fysiska boken med att lyssna på ljudboken och den gjorde sig utmärkt som ljudbok.
Skrivsättet är lite annorlunda, då den är skriven med tilltall ”du” precis som det är jag som läsare som är flickan, och till en början var det lite konstigt men efter ett tag tyckte jag det passade boken bra och gjorde verkligen boken unik.

Boken fångade mitt intresse och handlingen var fascinerande, otäck och mycket spännande. Den påminner lite om biografin ”Ett stulet liv” som jag läste i början på året och precis som @enboknagrakopparte skrev i sin recension så var den här mer spännande och då det är en fiktiv berättelse gick det bättre att njuta av läsupplevelsen då det inte var ett riktigt offer. Karaktärerna kändes verklighetstrogna och boken var verkligen en riktigt bladvändare.

Den tysta gästen bjöd på en fängslande läsning där jag hela tiden ville fortsätta läsa och jag kan varmt rekommendera den!

Betyg 7/10


Tack Bazar förlag för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Trial of the Sun Queen - Nisha J. Tuli

Titel: Trial of the Sun Queen  Författare: Nisha J. Tuli Språk: Svenska Serie: Artefacts of Ouranos #1 Antal sidor: 324 Utgiven: Maj 20...