tisdag 9 april 2024

Den hemliga gästen - Nita Prose

Titel: Den hemliga gästen 
Författare:
Nita Prose
Språk:
Svenska
Serie:
Molly Gray #2
Antal sidor:
298
Utgiven:
Januari 2024
Finns hos:
Bokus/AdlibrisBeskrivning från Goodreads:
En ny röra.


Ett nytt mysterium.


Städerskan Molly är tillbaka!


Molly Gray sätter stolt på sig uniformen inför sina arbetspass på Regency Grand Hotel, där hon puffar upp kuddar, sopar upp gästernas hemligheter och osynligt återställer rummen till yttersta perfektion. När en känd gäst - en berömd deckarförfattare - faller ner mycket död i tesalongen, får Molly ta hand om ett ovanligt städuppdrag. Rykten och misstankar tar fart i hotellkorridorerna och en hel del smutsig byk träder fram i ljuset. Molly vet att hon kan lösa det mystiska dödsfallet. Men för att göra det behöver hon glänta på dörren till sitt eget förflutna, till uppväxten med mormor, till allt hon så länge har hållit undanstädat i sitt minne.

För Molly kände den döde gästen en gång i tiden – och han kände henne...

Kommentarer:
Jag läste första boken om Molly, Städerskan när den släpptes 2022 och minns att jag tyckte mycket om den. Jag såg därför verkligen fram emot att dyka ner i Den hemliga gästen, där vi ännu en gång får träffa Molly, och den gjorde mig inte besviken. Jag tyckte verkligen om den!
I Den hemliga gästen är det ett nytt mord som begåtts, och denna gången på en författare och det var väldigt intressant att det var lite bokliga teman i denna bok med bland annat ett mystisk bibliotek och en bokklubb. Det är alltid trevligt att läsa om sådant.

 

Mysteriet är klurigt att lösa och boken är samtidigt både underhållande, mysig och spännande. Jag kunde inte heller sluta läsa när jag hade börjat, så boken bjöd på en härlig sträckläsning. 

Jag älskar verkligen Molly som karaktär, hon är så härlig att läsa om och jag tröttnar inte på henne och det var intressant att få lite mer bakgrundshistoria om henne också.

Jag kan varmt rekommendera att ni plockar upp böckerna om Molly om ni inte redan gjort det!

Betyg 8/10


Tack Albert Bonniers förlag för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Aldrig dit igen - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Aldrig dit igen  Författare: Ida Ömalm Ronvall Språk: Svenska Serie: BAM #2 Antal sidor: 129 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Boku...