söndag 21 april 2024

De förblindade - Katarina Wilk

Titel: De förblindade 
Författare:
Katarina Wilk
Språk:
Svenska
Serie:
Den tredje dimensionen #1
Antal sidor:
284
Utgiven:
Mars 2024
Finns hos:
Bokus/Adlibris







Beskrivning från Goodreads:
Inspirerad av verkliga händelser djupdyker författaren in i ämnet subtil psykisk misshandel. När vi har har oturen att möta en människa med ett mörker upptäcker vi det oftast inte till en början. Och vi hinner inte springa för livet innan det är för sent ...


De förblindade är en psykologisk relationsthriller där huvudkaraktären Clara von Essen, psykolog med egen mottagning, möter galleristen Maximilian Malmström. En man med lågmäld personlighet men en magnetisk karisma.


En bit in i relationen inser Clara att hon delar en mörk hemlighet med en av sina patienter. Upptäckten leder henne ner i en djup labyrint och tvingar henne att ställa frågan till sig själv: Vem är egentligen frisk och vem är galen?

Kommentarer:
De förblindade är första delen i trilogin Den tredje dimensionen och den här boken var verkligen bra skriven och svår att lägga ifrån sig. Boken har ett högt tempo och korta kapitel samtidigt som den är otroligt fängslande och mycket intressant.
Författaren har skapat karaktärer som man som läsare verkligen känner för och de är så äkta och verklighetstrogna.

De förblindade innehåller även lite tuffare ämnen att läsa om då boken är inspirerad av verkliga händelser och handlar mycket om kvinnor som råkar hamna i ett förhållande med en narcissist. Som läsare blir jag såklart berörd och det ger även insikt att ingen tänker att man ska hamna i den situationen i ett förhållande men det kan verkligen hända vem som helst och det är absolut inte kvinnornas fel. 


Även om det kan vara en tung läsning ger boken också mycket hopp, så det var en riktigt fängslande läsupplevelse De förblindade bjöd på helt klart!
Jag är glad att detta är första boken i en trilogi för jag vill mer än gärna läsa mer! Dessutom är ju omslaget helt fantastiskt fint. Rekommenderas varmt!

Betyg 8,5/10


Tack till författaren & Ordberoende Förlag för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Trial of the Sun Queen - Nisha J. Tuli

Titel: Trial of the Sun Queen  Författare: Nisha J. Tuli Språk: Svenska Serie: Artefacts of Ouranos #1 Antal sidor: 324 Utgiven: Maj 20...