onsdag 3 januari 2018

Ditt livs affär - Fredrik Backman

Titel: Ditt livs affär 
Författare:
Fredrik Backman
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
80
Utgiven:
December 2017
Finns här:
Bokus/Adlibris


Beskrivning från Goodreads:
Det är natten före julafton, en grå kvinna kommer gående genom sjukhusets korridorer för att hämta en av oss. Hon bär en pärm med alla våra namn uppskrivna i: En cancersjuk 5-åring som sitter ensam och målar sin favoritstol röd, en 20-åring som putsar ölglas på en krog han älskar, en 45-åring som kör en dyr bil ursinnigt genom mörkret i jakt på något att krocka med. Ett av våra liv måste tas, om inte ett annat ges frivilligt. Men det räcker inte att någon bara dör, för ett liv är inte det som händer när det tar slut, ett liv är allt som hände fram till dess.

Ditt livs affär, av författaren till En man som heter Ove, är en magisk liten julhistoria om vad vår tid är värd och vad det vi lämnar efter oss egentligen betyder. Vem skulle du ge ditt liv för, om det inte räckte med att bara dö? Vad skulle du offra, om du visste att ingen skulle minnas det?

Det är natten före julafton. När gryningen kommer är en av oss borta.

Kommentarer:
Ditt livs affär är en kort liten novell som på sina nästan 80 sidor berörde mig så mycket och jag älskade den! 
Backman har verkligen blivit en av mina favoritförfattare för att alla hans böcker har blivit favoriter och hans sätt att skriva och förmedla är alltid så fängslande. 
Handlingen var väldigt gripande och att boken utspelar sig dagen före julafton gjorde nog att man blev ännu mer berörd. Precis som Backans andra böcker kändes  karaktärerna så äkta och trovärdiga. D
essutom har boken flera illustrationer som passade in i handlingen och det gjorde läsningen ännu bättre. 

Ditt livs affär berörde mig verkligen och den visar att livet är långt ifrån rättvist…

Betyg 8,5/10

4 kommentarer:

Trial of the Sun Queen - Nisha J. Tuli

Titel: Trial of the Sun Queen  Författare: Nisha J. Tuli Språk: Svenska Serie: Artefacts of Ouranos #1 Antal sidor: 324 Utgiven: Maj 20...