onsdag 3 april 2019

Mirele Dangin - Caroline Hurtig

Titel: Mirele Dangin 
Författare:
Caroline Hurtig
Språk:
Svenska
Serie:
De sista gudarna #1
Antal sidor:
424
Utgiven:
September 2016
Finns hos:
Bokus/Adlibris
Beskrivning från Bokus:
Mirele Dangin har alltid vetat att hon kommer att dö innan hon fyllt tjugofem år. Hon vet inte när eller hur. Det enda hon vet med säkerhet är att det är hennes far som kommer att döda henne.

För länge sedan avsade sig folket sin tro och deras gudar förvisades. Vissa säger att de dog medan andra tror att de finns kvar. Ingen minns längre hur det gick till förutom att gudarna kastade en förbannelse över de fem högsta familjerna innan de försvann. Förbannelser som plågat landet Medaria sedan dess.
Ett land som styrs av Mireles tyranniska familj Dangin.
Folket har fått nog, och allas ögon riktas mot Mirele som kastas in i ett spel av makt och intriger.

Vem är vän och vem är fiende? Finns det någon hon kan lita på?

Och var är de sista gudarna?

Kommentarer:
Mirele Dangin är första boken i De sista gudarna och är en svensk high fantasy, vilket jag inte läst så många utav. Jag som älskar fantasy tycker verkligen om när jag hittar en svensk författare som skriver så bra fantasy, för det behövs!
Det som gjorde mig mest intresserad av boken var detta som står på baksidan.

”Mirele Dangin
har alltid vetat att hon kommer dö innan hon fyllt tjugofem år. Hon vet inte när eller hur. Det enda hon vet med säkerhet är att det är hennes far som kommer döda henne”
Hur kan man inte blev oerhört nyfiken av det?

Redan efter några sidor så var jag helt fast och jag ville bara få fortsätta att läsa, jag ville få veta mer om karaktärerna och världen.
Språket tyckte jag var så målande och fullt av små fina detaljer, vilket jag tyckte så mycket om och det gjorde att det var lätt att föreställa sig hur allt såg ut.

Handlingen bjöd på både magi, intriger, och en hel del spänning, och jag ville hela tiden veta vad som skulle hända! Det var även lite romantik med och jag är inte alltid ett fan av det men romantiken i den här boken var så fin.

Karaktärerna gillade jag allihop, ja utom en viss karaktärer som det är meningen att man ska avsky. Huvudkaraktären Mirele tyckte jag växte och utvecklades mycket under bokens gång och jag ser fram emot att få läsa mera om henne, och om de andra karaktärerna med.

Mirele Dangin bjöd på en riktigt fängslande läsning och den klättrade upp bland mina favoriter och jag ser fram emot att läsa uppföljaren, och det tänker jag göra snart!


Betyg 8,5/10

Tusen tack till Seraf förlag för recensionsexemplaret! Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av oss kommer dö ung - Astrid Billengren

Titel: En av oss kommer dö ung  Författare: Astrid Billengren Språk: Svenska Serie: - Antal sidor: 396 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: B...