torsdag 6 augusti 2020

Darkness klassiker - Sofie Poulsen

Titel: Darkness klassiker 
Författare:
Sofie Poulsen
Språk:
Svenska
Serie:
-
Antal sidor:
440
Utgiven:
September 2020
Finns hos:
Bokus/Adlibris

Beskrivning från Bokus:
Klassiska sagor som Mulan, Peter Pan, Snövit, Rapunzel, Törnrosa, Det susar i Säven, Robin Hood, Ringaren i Notre Dame, Skönheten & Odjuret, Atlantis, Pinocchio, Skattkammarön, Alice i Underlandet, Kejsarens nya kläder, Sherlock Holmes har fått nya tolkningar. Samlingen är som ett stort buffébord där det finns något för alla.

Kommentarer:
Darkness klassiker är en novellsamling där de klassiska sagorna har fått oväntade twister och är lite (eller ibland) mycket mörkare, och jag tyckte så mycket om den här novellsamlingen! Dessutom är ju omslaget så fint.

Den här novellsamlingen har något för alla, det är mörker, grymhet, kärlek, vänskap, äventyr och spänning. Vi får besöka rymden, en stad under vattnet och en massa andra ställen.

Vissa av novellerna fick mig att rysa av obehag (som t.e.x Alyce i underlandet) och vilja sova med lampan tänd.  Något annat jag gillade var att det även är en hel del starka kvinnliga karaktärer med. Språket var i alla novellerna riktigt målande och gjorde det lätt att föreställa sig hur allt såg ut.
Jag tyckte egentligen om alla novellerna men några som stack ut lite extra var :
Sova räv av  Josefine Wallander , Auroras förbannelse av Alice E Nord, P.A.N av Emelie Beijer och Öns hemlighet av Sandra Nordqvist.

Darkness klassiker är den perfekta novellsamlingen är läsa nu i höst när regnet smattrar mot rutan och jag kan varmt rekommendera den!

Betyg 8/10


Tusen tack till Darkness publishing för recensionsexemplaret! 

2 kommentarer:

  1. Den här längtar jag verkligen efter att läsa. Låter som en härlig höstläsning!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas du kommer tycka om den! Ja den är perfekt till hösten :)

      Radera

Trial of the Sun Queen - Nisha J. Tuli

Titel: Trial of the Sun Queen  Författare: Nisha J. Tuli Språk: Svenska Serie: Artefacts of Ouranos #1 Antal sidor: 324 Utgiven: Maj 20...