söndag 16 augusti 2020

Falsksken - Sara Engström

Titel: Falsksken 
Författare:
Sara Engström
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
Utgiven:
Maj 2020
Finns hos:
Bokus/Adlibris


Beskrivning från Bokus:
Vi stannar inne i staden, innanför gränsen som håller oss trygga. Allt annat har de tagit från oss. Landet. Framtiden. Alla sagor säger samma sak - de är ute efter vårt blod. 


Kriget har lämnat det moderna samhället i spillror. Kontakten mellan olika städer är nästan helt bruten. Långt upp i norr ligger Järsele, människornas nordligaste utpost. Landet utanför stadsgränsen tillhör varelserna. Det är förbjudet att kontakta dem, men alla lyder inte reglerna. Kerstin har sett något som tvingar henne och hennes barnbarn att ge sig ut i mörkret.

Kommentarer:
Falsksken är författarens fantasy debut och handlingen lät riktigt lockande så jag såg fram emot att läsa den  och jag tyckte att Falsksken var både unik och bra.

Handlingen var lite mörkare än vad jag trodde att den skulle vara, men det gillade jag. Språket var fint och målande och jag tyckte att miljöbeskrivningarna var riktigt bra. Världen var verkligen intressant också, men tyvärr fastnade jag inte riktigt för någon av karaktäerna även om de allihopa kändes äkta och trovärdiga.
Det tog också  ett tag innan jag kom in i boken, och jag vet inte om det berodde på mig eller boken, men efter ungefär 100 sidor kände jag att jag kom in i den.

Handlingen hade hela tiden ett driv framåt och var händelserik men eftersom jag inte riktigt fastnade för karaktärerna så drog det ner betyget.

Falsksken bjöd på en välskriven och mörk fantasy och jag skulle gärna vilja ha en uppföljare!

Betyg 6/10


Tusen tack till författaren för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den hemliga gästen - Nita Prose

Titel: Den hemliga gästen  Författare: Nita Prose Språk: Svenska Serie: Molly Gray #2 Antal sidor: 298 Utgiven: Januari 2024 Finns hos...