fredag 13 oktober 2023

Under mörk jord - Christina Öhman

Titel: Under mörk jord 
Författare:
Christina Öhman
Språk:
Svenska
Serie:
Under #2
Antal sidor:
247
Utgiven:
Oktober 2023
Finns hos:
Bokus/Adlibris


Beskrivning från Goodreads:
En särling. En styggelse. Två förkastade liv.


Dennis har gått under jorden sedan hans ansikte blivit vanställt. Det nya arbetet som obduktionstekniker var hans räddning från depressionen och missbruket. Där kände han sig trygg, ostörd och bortom åsyn för andra.


Men friden upphör när de får in ett fynd, en kropp som inte tycks helt mänsklig. Medan de undersöker denna spindelliknande varelse fylls han av obehagliga minnesbilder och frågor han helst inte vill väcka till liv.


Han slits mellan hopp och förtvivlan, verklighet och mardröm, när den redan sköra tillvaron ställs på sin yttersta spets.


Vad är Dennis beredd att göra när mörkret åter slukar honom - och är det värt det?


Kommentarer:
Under mörk jord, wow säger jag bara! Jag vet redan nu att denna kommer vara med på min lista bland årets bästa böcker, precis som Under svart himmel var förra året. Jag har helt klart hittat en ny favoritförfattare! 


Boken började spännande och sedan var jag så fast och kunde inte sluta läsa. Handlingen var fascinerande och rätt så obehaglig emellanåt, precis som skräck ska vara. Det var flera scener som gav mig rysningar men samtidigt kunde jag inte släppa boken ifrån mig utan slukade den. Så bra var den. 


Språket var så målande, vackert och fantastiskt och jag älskade det detaljerade miljöbeskrivningarna som fanns och den norrländska miljön var så härlig att läsa om. Nu blir det att längta ihjäl sig tills nästa bok släpps! 

Ett tips, plocka upp Christina Öhmans böcker och låt dig fängslas vid första stund! 

Betyg 9/10


Tack Seraf förlag för att jag fick förhandsläsa! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Trial of the Sun Queen - Nisha J. Tuli

Titel: Trial of the Sun Queen  Författare: Nisha J. Tuli Språk: Svenska Serie: Artefacts of Ouranos #1 Antal sidor: 324 Utgiven: Maj 20...