måndag 9 oktober 2023

Istid - Tom Malmquist

Titel: Istid 
Författare:
Tom Malmquist
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
425
Utgiven:
September 2023
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Goodreads:
På sin dödsbädd ber Toms far, sportjournalisten Thomas Malmen Malmquist, sin son att skriva om spelskandalen. Tom, tyngd av sorg över sambons död, ignorerar faderns önskan. Tio år senare är Tom jämngammal med fadern när han avslöjade härvan med uppgjorda matcher, och hot och livvakter blev en del av familjens vardag. Tom minns den lovande ishockeykarriären och hur allt smulades sönder i spåren av faderns förfall, och avtäcker med litterär skärpa parallellerna till sin nuvarande roll som författare och familjefar.


Istid navigerar genom fyra decennier i en ocensurerad skildring av en sårig far och son-relation. Det är en naken roman om sökande efter identitet och försoning.

Kommentarer:
Istid är första boken av Tom Malmquist som jag läser, men efter ha läst den är jag väldigt nyfiken på att läsa mera av honom. Istid var så intressant och jag gillade framförallt tillbaka blickarna som man fick läsa om. Jag kom på mig själv med att se extra mycket fram emot dem när jag läste.
Jag gillade också språket som jag fängslandes av och gjorde att läsningen flöt på bra.
Sedan är ju omslaget helt fantastiskt också, det får vi inte glömma.

Istid bjöd på en fängslande och intressant läsning och jag kan varmt rekommendera den!

Betyg 7,5/10


Tack till Bookmark förlag för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Födelsedagen - Sofie Sarenbrant & Carina Bergfeldt

Titel: Födelsedagen Författare: Sofie Sarenbrant & Carina Bergfeldt Språk: Svenska Serie: Frida von Engen#1 Antal sidor: 336 Utgive...