tisdag 31 oktober 2023

En vän för livet - Sofie Sarenbrant

Titel: En vän för livet 
Författare:
Sofie Sarenbrant
Språk:
Svenska
Serie:
Mira & Månen #1
Antal sidor:
187
Utgiven:
September 2022
Finns hos:
Bokus/Adlibris


Beskrivning från Goodreads:
Drömmen om Månen


En dag ska ni få se, tänker hon.

Jag ska visa att jag visst duger.


Stallet är Miras favoritplats. I skolan är hon bara luft och hon har svårt att få vänner. Hos hästarna kan hon vara sig själv. Men ridningen känns inte lika kul längre, det börjar bli för svårt. När stallets finaste ponny Månen skadas lämnas han åt sitt öde om det inte vore för Mira. Hon sköter om honom och deras band växer sig allt starkare. Drömmen är att en dag få tävla på honom men för att nå dit måste hon bli en bättre ryttare. Sofie Sarenbrant debuterar som barnboksförfattare med den första delen i serien om Mira & Månen. I En vän för livet skildras utanförskap, svårigheterna med att försöka passa in och hur en ponny kan bli din allra bästa vän.

Kommentarer:
En vän för livet är första delen om Mira & Månen och är skriven för barn mellan 9-12 år.
Jag säger bara, aj aj mitt hjärta. Jag blev så berörd av den här boken att jag nästan grät en skvätt (gråter väldigt sällan av böcker). Jag tycker att den här boken är väldigt viktigt för den tar upp hur det känns att känna sig utanför och jag kände verkligen för Mira. Hennes relation med Månen var helt underbar att läsa om och jag gillade även relationen mellan Mira och hennes mamma. Jag ser verkligen fram emot att läsa nästa bok i serien, och det ska göras snart!

En vän för livet bjöd på en känslosam läsning och jag tror att många kan få något av den här boken, oavsett ålder eller om man är hästintresserad eller inte, den är så viktigt så snälla läs den!

Betyg 8,5/10


Tack till Bookmark förlag för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mohrelda 1 - Lovisa Wistrand

Titel: Mohrelda 1 Författare: Lovisa Wistrand Språk: Svenska Serie: Alvblodstrilogin #4 Antal sidor: 240 Utgiven: September 2023 Finns...