torsdag 26 maj 2016

Percy Jackson and the Olympians - Rick RiordanJag läste nyligen ut The Last Olympian som är den sista delen i Percy Jackson and the Olympians av Rick Riordan, och jag insåg att inte hade skrivit en enda recension på någon av böckerna i serien, och istället för att skriva recensioner på allihopa bestämde jag mig för att kort skriva lite vad jag tyckte om hela serien istället.
Jag vet att de flesta och deras mamma och bror redan har läst den här serien eftersom den är så populär men jag vill ändå dela med några av mina tanker och åsikter om den.

Innan jag påbörjade Percy Jackson serien hade jag läst två av böckerna i Kane-krönikan som Riordan också har skrivit, och eftersom jag gillade dem var jag väldigt nyfiken på Percy Jackson också, och jag tyckte att hela serien var väldigt bra! Jag vet däremot inte vilken serie som jag gillar bäst än... 
Även om jag hade sett Percy Jackson filmerna innan så förstörde inte filmerna böckerna för mig, vilket jag blev glad över, och jag tycker ändå att filmerna var ganska bra, men det var mycket som inte stämde så det var ingen bra film adaption riktigt.

Jag gillade Percy och Annabeth väldigt mycket, men Grover och Tyson var också några favoriter. Tyson var ju hur gullig som helst!
Jag hade ganska stora problem med Clarisse, men hon blev faktiskt lite bättre mot slutet, vilket var skönt, och Luke var en karaktär som jag både hatade och gillade på samma gång.

Mina favoritböcker i serien var utan tvekan de två sista böckerna, The Battle of the Labyrinth och The Last Olympian, de var något extra! 

Percy Jackson var en underhållande och fartfylld serie med grekisk mytologi och härliga karaktärer, Rick Riordan kan inte skriva något annat än underbart! 


Citat från The Battle of the Labyrinth: 
“You are okay?" he asked. "Not eaten by monsters?"
"Not even a little bit." I showed him that I still had both arms and both legs, and Tyson clapped happily.
"Yay!" he said. "Now we can eat peanut butter sandwiches and ride fish ponies! We can fight monsters and see Annabeth and make things go BOOM!"
I hoped he didn't mean all at the same time, but I told him absolutely, we'd have a lot of fun this summer.” 

Hela serien får: Betyg 8/10 

2 kommentarer:

  1. Kul att du gillade serien. Fjärde och femte boken är mina favoriter med. Men det bästa är ju att du kan läsa The Heroes of Olympus nu. Den serien är helt enkelt snäppet vassare. Hoppas du gillar. :P

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag ser verkligen fram emot att få läsa The Heroes of Olympus! :)

      Radera

Trial of the Sun Queen - Nisha J. Tuli

Titel: Trial of the Sun Queen  Författare: Nisha J. Tuli Språk: Svenska Serie: Artefacts of Ouranos #1 Antal sidor: 324 Utgiven: Maj 20...