tisdag 10 maj 2016

The Winner´s Curse - Marie Rutkoski

Titel: The Winners Curse 
Författare:
Marie Rutkoski
Språk:
Engelska
Serie:
The Winners Trilogy #1
Antal sidor:
335
Utgiven:
Mars 2014Beskrivning från Goodreads:
Winning what you want may cost you everything you love... 

As a general’s daughter in a vast empire that revels in war and enslaves those it conquers, seventeen-year-old Kestrel has two choices: she can join the military or get married. But Kestrel has other intentions. 

One day, she is startled to find a kindred spirit in a young slave up for auction. Arin’s eyes seem to defy everything and everyone. Following her instinct, Kestrel buys him—with unexpected consequences. It’s not long before she has to hide her growing love for Arin. 

But he, too, has a secret, and Kestrel quickly learns that the price she paid for a fellow human is much higher than she ever could have imagined.

Kommentarer:
För det första så är jag så glad över att de bestämde sig för att släppa den tredje boken i ett lika fint omslaget som till det andra två böckerna i serien för jag blev helt kär i alla omslagen i den här trilogin!

Det var väldigt mycket politiska aspekter i The Winners Curse då det  utspelar sig i  en värld där ett folk som kallas Valorians har förslavat ett folk som kallas Herrani och jag brukar egentligen inte gilla när det innehåller mycket politiska aspekter i böcker men det var något som jag riktigt uppskattade med The Winner´s Curse för det var så spännande!

Jag gillade verkligen Kestrel, och hur fint är inte namnet Kestrel förresten?
Hon dras mellan att  vilja få leva ett liv där ingen kan bestämma över henne samtidigt som hon vill göra sin pappa stolt, och det verkar helt omöjligt. 
Även om Kestal inte var inte den bästa på slåss så var hon var istället väldigt intelligent, bra på strategi, och hon var bestämd på att inte ge upp i det första taget, och det gillade jag med henne.
Sedan spelar Kestral piano och som jag nämnt tidigare i andra recensioner så älskar jag när en karaktär är musikalisk och spelar ett instrument, och jag gillade verkligen att hennes kärlek till musik höll sig genom hela boken!

Arin både gillade jag och ogillade på samma gång, och jag vet faktiskt inte riktigt vad jag tycker om honom fortfarande.
Jag förstår att han är bitter och känner hat mot allt och alla som har med slaveriet att göra, det är verkligen inte konstig men jag fastnade inte för honom men jag ogillade inte honom heller.
När det kommer till relationen mellan Kestral och Arin så var det skönt att det inte var någon ”insta-love” men jag vet fortfarande inte riktigt vad jag tycker angående relationen mellan dem heller…

Det känns som att den här recension blev lite rörig, men jag gillade The Winner´s Curse väldigt mycket och jag ser fram emot att läsa de andra två böckerna i trilogin helt klart!


Citat:
“She reminded herself bitterly that this was what curiosity had bought her: fifty keystones for a singer who refused to sing, a friend who wasn't her friend, some one who was hers and yet would never be hers.”

Betyg 7/10 

4 kommentarer:

 1. Välskriven recension 👍:-)

  SvaraRadera
 2. Kul att se någon fler som inte föll helt för Arin. Jag hade väldiga problem med honom i början, men tycker att han utvecklas bättre sedan. Och bok 2 & 3 är SÅ bra. Hoppas att du kommer att tycka om dem. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej där ser man :) Vad skönt att höra att han kommer utvecklas i de andra böckerna :) Tack jag hoppas också det! Jag vill gärna läsa tvåan snart så hoppas det blir av också ;)

   Radera

Aldrig dit igen - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Aldrig dit igen  Författare: Ida Ömalm Ronvall Språk: Svenska Serie: BAM #2 Antal sidor: 129 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Boku...